Kaži mi, kaži...

Pomračenje Sunca u znaku Strelca 4-og decembra 2021

 

Ne znam kako je kod vas, ali na mom brdu pada sneg…..I naravno da to nema nikakve veze sa ovim tekstom, ali prve pahuljice su me asocirale na neke lepe, daleke uspomene….
Padao sneg ili ne padao – u subotu 4-og u jutarnjim satima imamo mlad Mesec u znaku Strelca i totalno pomračenje Sunca koje neće biti vidljivo sa naših prostora, tako da će nas jači efekti istog zaobići.
U suštini, pošto su pomračenja Sunca i Meseca krenula kroz znak Blizanaca i Strelca u prvom delu prošle godine – ovo, poslednje pomračenje na toj osi ukazaće na ličnom planu završetak procesa promena u poljima koji su u vašim natalnim kartama obeleženi znakom Blizanca i Strelca. Same promene biće u potpunosti završene do kraja aprila 2022-e godine.
Od juna prošle godine svako od nas traga za nekom svojom istinom, nekim svojim putem, svojim pravcem, nekom formom oslobođenja – simbolika „gde“ i „na koji način“ je prikazana poljima koja počinju u Blizancu i Strelcu u vašim natalnim kartama.
Pa na primer – ako vam znak Blizanaca počinje u četvrtom polju ili se nalazi na vrhu istog (porodica, koren, tradicija) – a znak Strelca počinje u desetom (posao, karijera, status) – onda se od juna prošle godine pa do kraja aprila 2022-e možete suočiti sa nizom poteškoća na porodičnom i poslovnom planu. No, same te teškoće nas „guraju“ da napravimo promenu – pa će neko da se odseli i da započne život samostalno, da se odluči na kupovinu stana, na ulazak u zajednički život ili brak sa partnerom, da promeni smer kada je posao u pitanju – drugo radno mesto ili pak totalni zaokret, promenu profesije.
Naravno da je ovo maksimalno uprošćeno objašnjenje – da bismo videli odakle krećete i gde idete kada su promene u pitanju, gledaće se celokupna natalna karta – ali nadam se da vam je suština jasna.
Pomračenja su „okidači“ za promene. I ne pričam sada o globalnom planu, to ostavljam mundanim astrolozima – pričam o ličnom planu, o pojedincu. Uvek kreću kroz turbulenciju i otežanja, da bi se kroz vreme stvari raščistile i vi usmerili u nekom drugom pravcu.
Zašto moraju otežanja? Iz prostog razloga – mi, ljudska rasa – imamo potrebu, želju i volju za promenama samo kada smo primorani na njih, kada smo pritisnuti, kada moramo da se borimo. Ne menjamo se zato što to želimo već zato što nas okolnosti, uglavnom neprijatne – teraju na to. Da se mi pitamo – najradije bismo blaženo uživali u letargiji i u onome u čemu smo, bilo to dobro ili nam se baš i ne sviđalo (čak i ono što nam se ne sviđa i u čemu baš ne uživamo je poznato tlo gde smo ušuškani), najradije bismo bili neaktivni, tripovali duge i jednoroge i prduckali šljokice i čekali neko bolje sutra koje će eto doći samo od sebe, jer čuda samo nas čekaju i dovoljno je samo da ih u mislima prizivamo – bitno da mi ne moramo ništa da uradimo i da se maknemo.
No, zato su tu pomračenja da nas išamaraju i probude.
U danima pred pomračenje osetan je pad energije i velike oscilacije u raspoloženju. „Umoran sam od života“ fazon.
Konkretno ovaj mlad Mesec i pomračenje – doneće jake osećaje zaglavljenosti u okolnostima i prilično surove udarce na našu psihu. Doneće da smo u jednom trenutku puni elana, u drugom – kao isceđena krpa. Prvi aspekt koji Mesec pravi jeste konjukcija sa Merkurom u Strelcu, pa kvadrat sa Neptunom iz znaka Riba, pa sekstil sa Jupiterom iz znaka Vodolije. Pred nama su meseci traženja istina, ličnih istina na prvom mestu – pa onda svih ostalih. Pred nama su meseci kada ćemo se suočiti sa svim onim što nismo znali i što je od nas bilo sakriveno – sada će to stati ispred nas i pogledati nas u oči. Pred nama su meseci kada ćemo se po nekim pitanjima – konačno osloboditi i krenuti novim putem.
Neka vam je srećno putovanje, večiti putnici!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3 
…..I tako putujem i gledam, gledam bez daha…..Carlos Castaneda
…..Ne budi tužna, reče Alisa. Pre ili kasnije sve će postati jasno, sve će doći na svoje mesto i biti ugrađeno u jednu lepu šemu kao što je čipka. Postaće jasno zašto je sve bilo potrebno jer će sve biti u redu…..Alisa u zemlji čuda
…..ovaj tekst su obogatile divne ilustracije sa Pinteresta <3

4 Komentara