Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 02.12.2021.

NESREĆA – ČEŽNJA
Karta Nesreća ne označava automatski da će se danas dogoditi nešto strašno – da, treba biti oprezan i u saobraćaju i sa strujom i sa svim stvarima koje mogu da opeku, poseku, treba biti oprezan i u komunikaciji jer će se energija i agresija lako podizati, treba biti oprezan i u tome šta jedemo i pijemo jer hoće da donese trovanja i burne reakcije stomaka……no, ovo je i karta strasti i vatre u susretu sa osobom do koje nam je stalo, sa partnerom, sa nekim ko nas privlači.
Karta Nesreća, sem tih hajde da kažemo „opipljivih“ manifestacija može da donese i nešto drugo. A to drugo je unutrašnji nemir, nervoza, napetost. Onaj osećaj kada vam celo telo a posebno stomak iznutra treperi u nekoj formi iščekivanja.
Kada ne možete da odredite da li iščekujete (karta Čežnja) nešto pozitivno ili neki bum tras koji će vam dodatno zakomplikovati život. Samo osećate da je nešto blizu, a to „nešto“ će imati veliki uticaj na vas, pomeriti vas, prodrmati, okrenuti situacije u kojima ste za 180 stepeni.
I taj osećaj iščekivanja i nemira teško će se kontrolisati. Čak je moguće da vas prati danima i noćima unazad. Da vas budi u nekom trenutku okupane znojem, u nemogućnosti da se setite šta ste sanjali ali svesni da je taj san bio značajan i da vam je ukazivao na buduće događaje.
Ovaj dan donosi čekanje na promenu, bilo da svesno čekate ili vam iz nesvesnog dolaze signali nastupajućih dešavanja. Ja vam ne mogu reći da li vaše promene dolaze danas, sutra ili za mesec dana. Milion duša – milion različitih sudbina i puteva. Samo je osećaj unutrašnjeg nemira sličan – bilo da ste ga svesni, bilo da niste – za vas koji niste svesni da vam intuicija i nešto unutar vas poručuje da se stvari menjaju – zapitajte se zašto ovih dana imate problem sa stomakom, sa spavanjem, sa uskovitlanim hormonima, zašto su vas spopale bubuljice, zašto vam se raspoloženje menja na svakih par minuta, zašto impulsivno grickate sve što vam dođe pod ruku jer ste konstantno gladni, zašto grickate nokte intenzivno….i tako dalje i tako dalje….
I u ovom danu važi – bez impulsivnih odluka, bez presecanja kao sekirom, bez dizanja drame ili uključivanja u tuđe dramske predstave, funkcionišite svesno da se ne biste povredili i ako je ikako moguće – pokušajte da odvojite neki trenutak samo za sebe. Za opuštanje, za mir, za meditaciju, za šetnju – za šta god što otpušta tenziju iz vas i smiruje vas…
Promene dolaze. I mi ih ne možemo zaustaviti. Za nekog najpozitivnije moguće, za nekog drugog pak – ne. Ali, to je život. Danas tuga, sutra sreća, prekosutra – još veća!
Budite mi dobro i na prvom mestu – mirno….
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3