Kaži mi, kaži...

Ponedeljak je – stres može da počne!

Današnji Mesec u znaku Vodolije je divan i savršen za komunikaciju, druženje, za neka pozitivna ludila u našim glavama! Odličan je da se pokrenemo, promrdamo, a zbog protočnog aspekta ka Suncu i Merkuru – odličan je bre i da nešto konkretno dogovorimo!

Pa šta je onda problem sa ovim ponedeljkom? Pa, problem je u tome što je Mesec u kvadratnom aspektu sa Jupiterom u Škorpiji….Sad to postavite ovako – Mesec u Vodoliji tako fino ćarlija okolo i guguče, a sve nešto pametno i genijalno i tako to….a onda ga naduvenko Jupiter „napumpa“ i taj Mesec iz ćarlijanja krene prvo u košavu, a onda očas  posla i u tornado. U prevodu – očas posla iz nekog finog raspoloženja možete da ripite u stres.

To može biti zbog nekih važnih stvari, ali može i zbog potpuno beznačajnih. Na primer – neko vam može stati na nogu u autobusu, i to baš ONAKO, vrlo nezgodno i bolno. Iako ćete i vi i druga osoba itekako biti svesni da je to slučajnost, a ne namera….reč po reč može doći do rasprave. Ili – neko će, taman kad vi trebate da dođete na red kod lekara ili na šalteru, da se „ubaci“ ispred vas, sa onom čuvenom rečenicom „samo nešto da pitam“….Naravno, jasno vam je da i tu može doći do povišenih tonova….I tako dalje, i tako dalje, da vas ne zamaram primerima….U svakom slučaju, danas je dovoljna sitnica da nas izbaci iz takta, a verovatno je da će se naša raspoloženja smenjivati kao na traci – u jednom trenutku bes, u drugom smeh od uha do uha, u trećem – ludilo mozga!

Dalje, kad su ti dogovori u pitanju. Ne treba zaboraviti da ovako postavljen i aspektovan Mesec pokazuje tendenciju i da se na stvari gleda previše olako, lakoverno, sa preteranim poverenjem ili prenaduvanim očekivanjima. Zato – malo opreza i realnosti nije na odmet ! Da, dogovor kuću gradi, ali potrudite se da u tom dogovoru ne funkcionišete po principu « lako ćemo », ili «  ma sve će to biti ok, u hodu ćemo da rešimo »….Ne, ne ! Sve se rešava sada i odmah, detaljiše se, i tek onda može ruka ruci ili potpis !

Dakle, ovaj ponedeljak može biti stresan samo ako vi dozvolite da situacije vama upravljaju umesto vi njima ! Prvo – kontrola sebe je potrebna, a kontrolom sebe – kontrolisaćete i ono što se dešava oko vas ! Ako u nekom momentu hoćete da eksplodirate, bolje je da taj višak energije usmerite na nešto drugo – na kontakte sa prijateljima, na šetnju, na trening, na bilo šta što vam donosi raspoloženje, na neke promene koje vam čine dobro ! Danas poruke i pozivi samo lete ! Chatujte, sms-ujte se, pričajte, smejte se, flertujte!

Danas ne planirajte mnogo, jer je pitanje koliko će ti planovi moći da se realizuju. Nemojte da vas iznenadi ukoliko uradite sve, samo ne ono što ste planirali !

Ljubi vas vaša Venera sa papilotnom <3