Kaži mi, kaži...

Dani visokog ljubavnog napona

Mislim da već i vrapci znaju da je Venera u trigonu sa retrogradnim Jupiterom i Neptunom. Lele, lele koliko je ovaj aspekt divan! Fina, senzualna, osećajna i ženstvena Venera u Raku voli se sa Ribljim Neptunom, pa tu buja onaj trip da je osoba preko puta vas vaša srodna duša, duboko se uzdiše pogleda uperenog u daljinu, idealizujemo i ono što treba i ono što ne treba, a dame svaki čas postavljaju na društvene mreže onaj citat – Zašto mora biti logično? Neka bude malo magično! Moš misliti…Jes da to magično u ovoj kombinaciji nekako podrazumeva da je to platonska ljubav, i da verovatno nikada nećete doživeti njenu realizaciju, ali šta sad….hajmo malo da maštamo, nije to ni toliko loše s vremena na vreme.

E, a sad taj trigon sa retrogradnim Jupiterom – nekako ne bi valjalo smetnuti sa uma da je taj Jupiter ipak u Škorpiji, a to baš i nije neko posebno mesto za njega, pogotovo ako očekujete da vam vaša srodna duša cinculira, mazuka vas i prosipa ljubav na vas neštedimice. Nekako pre liči da je ovaj Jupiter spreman da vas istrese iz gaća i u bukvalnom i u prenesenom smislu….Naravno, ono što svakako možete očekivati jeste posesivnost, ljubomora, opsesivnost, fatalnost i ceo spektar tako nekih finih i slatkih osećanja…

Ali hajde, da ne bude da sam uvek nekako „party pooper“ i da volim da mračim – kada uzmemo sve zajedno, taj vodeni trigon je prilično lep. I da, može doneti širenje emocija, može doneti neka lepa zaljubljivanja, da – zaista postoji šansa da vas ljubav „zvekne“ po sred čela, da vam se tlo ispod nogu izmakne i da zaplovite okeanima i nebesima punim ljubavi. Ah! Love is in the air!

Malo nas, doduše aka u mozak pozicija Meseca, jer ne treba zaboraviti da je on dom ove Venere, pa od njegovog šetanja zavisi da li ćete dobiti mnogo ili nulu. Obzirom na to da je Mesec bio prilično okamenjen ovih dana, ovaj trigon ste mogli samo na mišiće da odradite….ako i tako uopšte. No, pošto nam Mesec vrlo brzo ulazi u Vodoliju, a potom i u znak Riba, postoji šansa da se stvari pokrenu!

Tako da – drage i dragi moji – ništa još uvek nije izgubljeno! Čak i ja, kao skeptik, moram da priznam da ta ljubav može da vas spopadne i to verovatno onda kada ste bili spremni da u potpunosti dignete ruke od nje…..Ne znam da li da vam pričam da uz tu ljubav mora ići i poprilična količina fatalnosti i ludila, ali pogledajte to sa ove strane – zar ljubav baš uvek mora biti fina, nežna i meka? Neka bude luda i divlja, i neka nas stegne u svoj vreli zagrljaj – e, ta je ona prava!

Ljubi vas vaša Venera sa papilotnom <3

Jedan komentar