Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 21.05.2021.

PORUKA – LJUBAV

Poruka, koja je čisto intelektualno – informativna karta i Ljubav koja je od zgusnute emocije, sedmih neba i neizmernih emotivnih dubina sastavljena – danas igraju zajednički ples.

Racio i emocije. Mozak i srce. Forma i suština. Nekad ih je toliko lako uskladiti. I onda dobijemo ono – um traži, a duša prihvata sa radošću. Ili obrnuto – srce udara ritam a misli i mozak igraju u ekstazi.

A šta kada nisu u skladu? E onda mozak hladi a srce greje. Um pokušava da racionalizuje ono što je nemoguće racionalizovati, može se samo osetiti. Intelekt povređuje emocije, a emocije uzvraćaju žestokim udarcima tuge i nespokoja. I onda dobijemo rat u kojem ne može biti pobednika. Jer što više pokušavamo da objasnimo sebi sebe i ono što osećamo, tim više lutamo po praznim bespućima duše, po mestima koja su nekada bila radost za nas.

E konkretno danas imamo mnogo intelekta na delu (Poruka), ali i mnogo osećanja (Ljubav). Bilo bi baš fino da ih uskladimo, da ih pustimo da se pomire i da nas zajedničkim snagama vode. I onda ćemo kroz ovaj petak proći na najlakši i najlepršaviji način. I dobićemo najbolju simboliku ovih karata – pokret ka onome što želimo. Pokretanje onoga čemu nam se srce raduje. Pravi korak u pravom smeru u pravo vreme. Naravno – jasno vam je da se ovo ne vezuje samo za emotivni segment, već za sve.

A šta ako nismo u skladu i gde je to za Boga miloga prikazano na ovim kartama kad su one tako super? Obratite pažnju na kartu Ljubav i na crnu rupu iz koje izlazi mali Amor…..ta crna rupa predstavlja nesvesno, predstavlja bunar, predstavlja mesto gde intelekt propada u bezdan i davi se. Predstavlja sve naše prethodne živote (ili sećanja predaka ako vam reinkarnacija nije blizak pojam) jer mi iz života u život ne možemo preneti reči, samo osećanja se prenose. Ta crna rupa „guta“ misli, informacije, racio. Jer, gde je ljubav tu za mozak mesta nema….

E zato danas imamo potencijalni problem sa rečima, informacijama, papirima, sa saobraćajem, sa dogovorima, sa motivacijom, sa energijom, sa decom i mlađom populacijom. Trošićemo se više nego inače a rezultati će ili biti polovični, ili ćemo morati da ponavljamo stvari da bismo do tih rezultata došli. Lako ćemo „odlutati“ pa eto grešaka i propusta. Menjaćemo raspoloženja i na ta naša raspoloženja će jako uticati i druge osobe ali i sve ono što se dešava oko nas. Biće komplikovano sporazumeti se sa onima sa kojima sarađujemo, družimo, volimo se, živimo. Sastanci i dogovori će se odlagati, kasniti ili će se na njih zaboraviti.

U suštini, pokušavam da objasnim da ovaj petak na prvi pogled izgleda skroz lagano i opušteno, dok iza te opuštencije očas posla mogu da izbiju komplikacije i zamke da nam dan neobičnim začinima začine….

Na okolnosti i druge ljude ne možemo uticati, ali možemo uticati na sebe. Pa bi zato danas bilo dobro da budemo jako skoncentrisani u svemu što radimo. Da ne reagujemo brzinski i impulsivno. Da pomirimo ono što mislimo i ono što osećamo. Da istinski čujemo ono što nam se govori. Da ne rasipamo energiju već da je fokusiramo u ono za šta nam je potrebna.

I tako…….eto romana 😀 😀 😀

Budite dobro, srećno!!!!

 

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3