Kaži mi, kaži...

Škorpija

Nema znaka kao što je znak Škorpije. Da, da, znam – sad će pripadnici ostalih znakova da se pobune i da kažu – ma nema znaka kao što je Ovan, Rak, Strelac…..i tako dalje i tako dalje. I to je apsoloutna istina – svako je sebi najbolji. Ali sada ne pričamo o drugima, pričamo o Škorpijama.

Prvo, Škorpija je vodeni znak. Voda jednako je emocija, pa nisu bez razloga škorpionske sestre po elementu – Ribe i Rakovi toliko slatki i ljubavni i emotivni i suptilni i nežni i trepćući i uzdišući….Ali Škorpionska emocija je drugačija – oni su voda, ali voda koja u jednom trenutku ključa a u drugom je hladna, ledena. Škorpionske emocije mogu osobu koju vole da greju, utopljavaju, da je ljuljuškaju kao dete u majčinoj utrobi. Ali ako ih naljutite, oni postaju voda koja ključa, koja pali i prži sve pred sobom. Ili postaju led koji niko i ništa ne može probiti. Jer, Škorpionska ljubav ume da boli. A ume da boli i njih. Ali nema veze što boli njih, bitno je da boli onu drugu osobu. Kada ključaju ili su ledeni nije im važno koliku štetu nanose sebi, bitno je da druga osoba oseti šta je bol. Da ih zapamti za sva vremena, ali i da zapamti onaj momenat kada je rešila da ih povredi i izda….

Drugo, Škorpija je ženski znak. Ali ženski znak kojim vlada muška planeta Mars. I ženski znak kojim vlada gospodar podzemnog sveta, Pluton. Samo ne dajte da vas ovo zbuni – žene Škorpije itekako umeju biti ženstvene. Ma ne samo ženstvene nego magične, fatalne zavodnice. Ali ona vrsta zavodnica od čijeg se pogleda čelik topi a suprotni pol pada na kolena. A muškarci Škorpioni? Pa, to što je njihov znak ženski donosi da savršeno razumeju žensku prirodu….i da to vrlo fino, suptilno, pomalo manipulativno – koriste prilikom osvajanja.

Treće, Škorpija je fiksni znak. I na taj način gledano, trebali bi da budu statični, spori, teški. Mislite da je to istina? Pa naravno da nije. Fiksni su samo u tom smislu što im je takva volja. Doduše, neki kažu da im je takav i karakter – da su teški kao crna zemlja. Ali, ta fiksnost Škorpijama donosi da nema upornijih od njih. Doduše, nema ni tvrdoglavijih. Oni su znak krajnosti i uvek idu baš tako – do krajnjih granica. I svojih i tuđih.

E sad sve to saberite. I šta dobijate? Fiksnu vodu koja čas ključa, čas se ledi sa ženskom – ratničkom energijom. I jesam li vam lepo rekla da nema znaka kao što je Škorpija?

Škorpionska simbolika jeste novac i moć. Škorpionska simbolika je želja za borbom i pobedničko postolje. Detektivski um, osobe koje umeju da pročitaju tuđu prirodu I karakter, veliki psihoanalitičari čijem budnom oku I mozgu teško da nešto može da promakne. Jedinstvene, divne, strašne, isključive, uvek u varijanti – kako ti meni, tako ja tebi, ali duplo. Da li ih drugi razumeju? Iskreno, retke su takve osobe. Ali one razumeju sve i svakoga, što ne znači da opraštaju greške. Ni tuđe, ali ni svoje. Iako postoji mišljenje da su ekstremno osvetoljubive – retki su “primerci” sa ovakvim modelom ponašanja. Svaka Škorpija zna da je uskraćivanje svog prisustva, pomoći I podrške, ćutanje, zatvaranje I podizanje barikada oko sebe koje je nemoguće probiti – najveća kazna I najbolja osveta.

Svaka Škorpija će kao rođendanski poklon u svom solarnom horoskopu ove godine dobiti Marsa  u svom znaku u aspektu sekstila sa Plutonom u Jarcu. Ovo ukazuje na ogromnu količinu energije, volje I usmerenja u određene ciljeve – a koje će vam polje I životni segment biti aktivirani ovom vulkanskom snagom zavisiće od vašeg solarnog podznaka. TAkođe, svaka će dobiti opoziciju ove planete sa Jupiterom I Uranom iz znaka Bika – što ukazuje na borbu, preokrete I dosta nervoze. Ništa neuobičajeno zar ne? Jer, ako je neko navikao da mu u životu ništa ne ide lako I jednostavno – onda su to Škorpije.

Pa, drage moje – srećni vam rođendani!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3