Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 23.-29.10.2023.

Prvo Merkur, pa za njim i Sunce u ponedeljak prelaze u znak Škorpije i priključuju se Marsu koji je već neko vreme tamo. Da, za Škorpije idu srećni rođendani i solarna godina u kojoj će imati više nego dovoljno motiva, snage i usmerenja da ostvare svoje ciljeve – u kojoj god životnoj sferi oni bili. Za sve ostale – ulazi se u period intenziteta, malih i velikih drama, isključivosti, pritisaka, netolerancije, ljubomore. Ovo će posebno biti vidljivo u drugom delu nedelje jer nam sledi pomračenje i pun Mesec u znaku Bika u subotu, 28-og oktobra. Naše želje i potrebe da ih ostvarimo rastu (nevažno je da li je to vezano za poslovni, finansijski, emotivni ili neki drugi sektor) – a istovremeno se suočavamo sa preprekama, preokretima, onemogućavanjima – što dovodi do tenzije, preosetljivosti, besa i preterivanja u reakcijama. Posebno emotivni sektor može biti na udaru, jer Mesec predstavlja našu dušu, najintimniji deo nas, ali i naše strahove i nesigurnosti pa u privatnim relacijama treba pokušati da stvari sagledavamo racionalnije, da budemo otvoreni za komunikaciju i da umemo da čujemo i druge, a ne samo sebe. Moguće su intenzivne emotivne reakcije – da, one mogu da se vezuju za partnerske odnose u kojima smo, ali i za članove naše porodice – zbog kojih možemo biti zabrinuti, besni, nespokojni.
Apetiti su ovih dana ogromni (ne misli se na hranu mada će i ti apetiti biti u porastu – već na glad za ljubavlju, stabilnošću, novcem, materijalnim, uživanjima) pa nas to može voditi u isključiva ponašanja, u ljubomoru, posesivnost, potrebu da kontrolišemo one koje volimo i da se na silu izborimo za ono što želimo.
Nedelja može biti mirna (ili makar mirnija) dokle god smo u stanju da racionalno i objektivno sagledamo i svoje pozicije i sve oko nas. Dokle god smo svesni da ne možemo na silu i preko noći ništa, već da je put do ostvarenja po bilo kom pitanju dug i usporen – ali daje rezultate.

 

OVAN

Hrana

Hrana koja će osnažiti vaš imunitet jeste zeleno lisnato povrće, beli luk, celer, limun, orasi, bademi, semenke suncokreta, med. Pojačaće vam se apetit ove nedelje, ne preterujte.

Ljubav

Komunikacijske poteškoće sa partnerom su prolaznog karaktera (mogu se vezivati za zajedničke planove, finansije, decu, a mogu biti i posledica trenutne obostrane nervoze) i na iole stabilnije odnose neće imati veći uticaj. U vezama koje su već duže vreme napete i pod pritiskom – postoji šansa za dublje raskole, a kod nekih parova ovo može doneti i „stavljanje tačke“. U svakom slučaju – vi biste trebali da budete manje isključivi i tvrdoglavi, a više otvoreni za dogovor i kompromis. Slobodni Ovnovi – zanimljivi kontakti sa suprotnim polom, moguća su i konkretnija dešavanja – čak i ulazak u vezu.

Posao

Moguće su nove poslovne ponude, predlozi, ugovori – iako je sve skopčano sa tenzijom i žurbom – ovo bi se moglo pokazati kao pozitivno po vas. Informacije koje čekate stižu i povoljne su – pogotovo ako se vezuju za poslovno putovanje, nov projekat, saradnju sa inostranstvom, novo radno mesto ili promenu u okviru postojećeg posla. Serija troškova će u popriličnoj meri isprazniti vaš novčanik, ali sa pojačanim izdacima idu i nove mogućnosti za zaradu, bolji tekući prihodi ili vraćanje novca koji vam neko duguje.

Zdravlje

Kvalitetna ishrana, kretanje i dobar san vrlo će pozitivno uticati na vas.

 

BIK

Hrana

Pun Mesec u vašem znaku krajem sedmice govori o dosta izraženom apetitu, koji može biti pojačan i zbog nervoze koja će biti vaš verni pratilac u ovim danima.

Ljubav

Dosta šarenoliko u vašim emotivnim relacijama tokom ove sedmice. Partner će umeti da vam izazove nervozu ili da vas isprovocira ponašanjima, rečima, postupcima. Još ako na to dodamo nešto jaču ljubomoru i posesivnost – nekim parovima ovaj period može biti prilično turbulentan. Možete se kroz otvorenu komunikaciju „lečiti“ u smislu da umete i da kažete, ali i da čujete i ono što je dobro, ali i što je eventualno problematično u odnosu. Slobodni Bikovi – ako ste u proteklom periodu pokrenuli komunikaciju koja vam je interesantna, sada postoji šansa za razvitak i produbljivanje. Polako, ali sigurno

Posao

Mars, Merkur i Sunce u tranzitu kroz znak Škorpije vam sa jedne strane donose aktivne dane, nove poslovne ponude ili čak ulazak u pregovor sa nekim….ali zato sa druge strane govore o pritisku koji u ovom periodu trpite, kao i o zahtevnim saradnicima, ali i nadređenima. Biće situacija koje mogu biti dosta zahtevne po vas, ali ćete vi ovo rešavati na jedan pametan i praktičan način. Ima mogućnosti za poboljšanje priliva i za nešto više novca u vašem novčaniku.

Zdravlje

Sklonost ka virusnim i bakteriološkim infekcijama. Osetljiv urogenitalni trakt.

 

BLIZANCI

Hrana

Nervozniji ste ove nedelje, pa je moguće da ćete češće nego inače posezati za brzom hranom ili konzumirati grickalice u većoj meri. Ako ništa drugo, makar uzimajte više tečnosti.

Ljubav

I partner i vi ste dosta nestrpljivi i nervozni u ovoj sedmici, pa manjih ili većih nesporazuma i tenzija može biti. Trudite se da ne budete isključivi i tvrdoglavi (važi za oboje) – dogovor i razumevanje se itekako mogu postići, ali će biti potrebnija otvorenija i razumnija komunikacija. Ćutanje ne, kao ni međusobno prebacivanje krivice. Slobodni Blizanci – iako ste u periodu koji daje šanse za nove osobe u vašem životu, te priče moraju biti da – dosta strasne i vatrene, ali i sa daškom komplikacija, težinom, čak pomalo turbulentne. Ipak – ljubav je ljubav, koliko god imala tendenciju da nam istumba život.

Posao

U polju poslovne svakodnevice, odnosa sa saradnicima, obaveza i odgovornosti – nalaze se Mars, Merkur i Sunce. Evidentno je da su ovo segmenti u koje ćete ulagati najviše aktivnosti, energije i volje – ali istovremeno i segmenti koji će u narednom periodu biti dosta zahtevni, koji će vam donositi izazove i manje ili veće borbe na dnevnoj bazi. To ne znači da je pred vama loša nedelja, naprotiv – neki od vas mogu napraviti značajne korake, ostvariti važne dogovore ili se posvetiti ozbiljnim projektima.

Zdravlje

Prehlade, infekcije, mogućnost povreda.

 

RAK

Hrana

Moguća je pojačana potreba za dobrim, sočnim zalogajem I “jačom” hranom. Neki od vas neće moći da odole ni slatkišima, pa lako mogu nabaciti par kilograma. Uzimajte više tečnosti.

Ljubav

Varnica će svakako biti u vašim emotivnim relacijama. Sad, u kojem će pravcu i na koji način te varnice da se ispoljavaju – zavisiće i od trenutnog stanja u vašem odnosu, ali i od postupaka partnera i vas. Kao što možete inspirisati i podsticati jedno drugo, zajednički prevazilaziti neke napete situacije iz proteklog perioda, podržavati se i strasno voleti – isto tako možete jedno drugom unositi nemir i nervozu. Slobodni Rakovi – u polju ljubavi Mars, Merkur i Sunce bude vas, podstiču na akciju ali ukazuju i na zanimanje suprotnog pola za vas. Neke vatre vrlo lako mogu biti zapaljene.

Posao

U ovoj ste sedmici više inspirisani, više kreativni a ideje koje imate nisu ni malo loše. Posvetite se onim projektima i ciljevima koji su vam sada prioritetni – lakše ćete pronalaziti rešenja i brže stizati do rezultata. Vaša energija i ambicioznost rastu, pa su u ovom periodu mogući i neki potezi koji vama baš nisu svojstveni i koje bismo mogli nazvati čak malo rizičnim ili drastičnim. Umećete da se izborite sa izazovima – bez obzira da li oni idu kroz dogovore ili odnose sa saradnicima.

Zdravlje

Ne forsirajte sebe, nađite dovoljno vremena za opuštanje i odmor.

 

LAV

Hrana

Lavovi bi mogli da se konačno pokrenu i shvate da je neophodno da uvedu neke promene u način ishrane. Potrebna vam je hrana koja vam daje energiju, a ne otežava I ne usporava varenje.

Ljubav

Znak Škorpije je vaše polje privatnosti, intime, porodice, doma – a tranziti Marsa, Merkura i Sunca kroz ovaj sektor ne nagoveštavaju baš mnogo miran i opušten period ispred vas. Neki će se parovi baviti preseljenjem, renoviranjem, neki će buditi vatre strasti….ali će biti i onih kod kojih će varnice leteti, samo na drugačiji način. Izbegavajte isključivost i isterivanje svoje volje – to važi i za partnera, a pogotovo za vas. Slobodni Lavovi – nije savršen period za nove emotivne početke jer bi oni bili dosta komplikovani i ispunjeni jakim strastima. Mogućnost kontakta ili susreta sa bivšim partnerom.

Posao

Zahtevna, povremeno naporna i sa dosta obaveza radna sedmica je ispred vas. Biće dosta situacija u kojima će biti potrebno da pokažete pamet i strpljenje – prepreke ćete lakše prevazilaziti ukoliko ne budete suviše izričiti u postupcima i komunikaciji. Iako će delovati da ćete lako napraviti neke dogovore, nemojte se opuštati jer su moguće promene u poslednjem trenutku. Povoljne informacije dolaze do vas i moguće je da se one vezuju za neki vid poboljšanja u finansijskom sektoru.

Zdravlje

Pojačan umor. Osetljivost na viruse i bakterije.

 

DEVICA

Hrana

Vaša će ishrana dosta zavisiti od vašeg raspoloženja, a pošto će ono biti promenljivo, jasno vam je da ste u danima kada ćete ići iz krajnosti u krajnost. Neka vaši obroci budu lagani I više se baziraju na povrću.

Ljubav

I opet u prvi plan za parove izlazi komunikacija – neke da spoji, neke da razdvoji. Jer nije isto kada svako vodi svoj monolog, vrti svoju priču i ne čuje drugu stranu (ili još gore kada postoji isključivost, pritisak ili uslovljavanje) – ili kada obe osobe imaju svoje stavove i mišljenja, ali su spremne da čuju, razumeju i pronađu zajednički jezik. Ne znam u kojoj je kategoriji vaš odnos, ali je svakako savet – razgovarajte, dogovarajte se, sarađujte – to su merne jedinice za zajedništvo i bliskost. Slobodne Device – interesantan period, koji u vama budi nemire, želje, koji vas jako pokreće na polju emocija.

Posao

Sedmica pred vama je interesantna jer vam može doneti dobre poslovne ponude, predloge, projekte ili pak vrlo povoljne informacije (možda i nešto što duže vreme čekate i pokušavate da realizujete). Ne očekujte da će se sve razvijati i ići bez prepreka i nekog vida borbe – to vam je u ovom periodu zagarantovano, ali ćete rezultatima biti više nego zadovoljni. Izbegavajte samo da u komunikaciji sa saradnicima budete isključivi i drastični. Mogući su nesporazumi i sklonost ka raspravama.

Zdravlje

Više opreza u saobraćaju. Moguće su povrede, ali i infekcije.

 

VAGA

Hrana

Nešto jači apetit ove sedmice, potreba za kaloričnijom, masnijom hranom. Ako je moguće, pokušajte da ovo držite pod kontrolom. Takođe, teško ćete odolevati bilo kakvim slatkišima.

Ljubav

Već neko vreme dubinski sagledavate situaciju u svojim emotivnim partnerstvima. Isključili ste srce, uključili mozak i pratite situaciju. Neko definiše šta oseća i želi, neko razmišlja o ozbiljnim koracima, a neko preispituje da li mu je tu mesto i dalje. Ovaj proces sada daće svoje rezultate u narednom periodu – ali Vagama svakako slede značajnija dešavanja u emotivnim odnosima – biće i spajanja i razdvajanja. Uglavnom ćete sa partnerom sada funkcionisati „redovno“, osim što u drugom delu sedmice može biti napete komunikacije. Slobodne Vage – moguć je susret sa bivšim partnerom ili starom simpatijom.

Posao

Imate takta, povlačite pametne i promišljene poteze, možete da se dobro organizujete i postavite ciljeve. I pored rezultata kojih hoće biti (a oni mogu biti i u finansijskom sektoru) – vi ćete imati osećaj da se u dovoljnoj meri ne ceni vaš trud i angažovanje. Možda vam se sada čini da previše malim koracima napredujete – ali ovo će se promeniti u skorijem narednom periodu. Neke osobe oko vas mogu biti dosta „kratkog fitilja“, pogotovo u drugom delu sedmice – ne dozvolite da vas uvlače u tu energiju.

Zdravlje

Zdravstvene smetnje su uglavnom prolaznog karaktera.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Kod mnogih od vas će, najpre na nervnoj bazi – biti pojačan apetit. Doduše, i metabolizam vam je sada ubrzan pa je malo verovatno da se ovo može odraziti na vašu liniju.

Ljubav

Pun Mesec i pomračenje dešavaju se u vašem partnerskom sektoru – tokom ove nedelje mogu ukazati na varnice u komunikaciji koje izbijaju lako, na porast posesivnosti, isključivosti i ljubomore – ali su svakako pokazatelji većih promena koje će nastupiti u narednim mesecima. Te promene jesu dizanje odnosa na viši nivo, prinove, ali kod nekih parova – i odvajanje. Slobodne Škorpije – snažno ćete se usmeriti ka onim osobama koje želite da osvojite. I malo je verovatno da nećete uspeti u tome. Ovo je period početaka vrlo značajnih emotivnih veza koje će obeležiti vaš život.

Posao

Mars, Merkur i Sunce u vašem znaku ukazuju na jačanje snage, volje, energije i jako pokretanje ka onome što su vam ciljevi. Kakve god bile prepreke sa kojima se suočavate – malo je verovatno da ih nećete rešiti. Bićete dosta zahtevni, čak oštri u komunikaciji – pa vodite računa da neke saradničke i poslovne odnose ne pokvarite. Budite promišljeni i organizovani i birajte pravi trenutak i način delovanja. Finansijski ste u usponu, ali vodite računa da to ne pokvarite impulsivnim troškovima ili ulaganjima.

Zdravlje

Pojačana nervoza – opuštajte se, bavite fizičkom aktivnošću.

 

STRELAC

Hrana

Pijte dosta čajeva, vode sa limunom, konzumirajte povrće u većoj meri najbolje sveže, u salatama. Prijaće vam brokoli, kelj, kupus, crni i beli luk. Prijaće vam da napravite “čišćenje” u navikama.

Ljubav

Pojačane sumnje, nemiri – odnos sa partnerom je sa većim oscilacijama i to vam budi nesigurnost – a ona dovodi do vašeg lošeg osećaja, nervoze. Kod nekih parova jeste nastupilo udaljavanje, ali to nije krivica samo jedne strane – pre nego što sve svalite na partnera, zapitajte se kolika je vaša uloga u ovome. U svakom slučaju – i pored zategnute atmosfere, ništa nije nepopravljivo – ali je potrebna komunikacija, a ne povlačenje u tišinu. Slobodni Strelčevi – tajni odnosi, nestabilne priče i avanture – da, to vam je otvoreno. Ukoliko niste zainteresovani za nešto tog tipa – budite strpljivi i sačekajte malo.

Posao

Potrebno je da budete više spremni na kompromis u poslovnim relacijama, jer će povremeno biti teško napraviti pravi dogovor i razumeti se. Tempo dešavanja i obaveza se neće smanjiti i usporiti, naprotiv – očekujte da će biti potrebno više vašeg angažovanja, brzo razmišljanje i još brže delanje. Budite fokusirani na detalje – jer na njima će biti moguće napraviti grešku ili propustiti nešto. Moguće je dobijanje nekog vida priznanja za rad, koje može ići i kroz finansijski sektor.

Zdravlje

Energija vam lako odlazi, imunitet nije sjajan. Poradite na poboljšanju stanja svog organizma.

 

JARAC

Hrana

Ovo je odlična sedmica da se zapitate šta možete uraditi za sebe, svoj organizam, imunitet. Ako ništa drugo, makar konzumirajte više kuvane hrane I čajeva – pogotovo od đumbira.

Ljubav

Partner u ovoj sedmici može biti i promenljivih raspoloženja i pomalo hirovit i izbrzan, možda i dramiti oko svake sitnice – ali to ne znači da će vaš odnos biti u problemu. Jer, vaša je energija sada dosta pozitivnija, imate strpljenje, ali i svest o tome da „spustite loptu“, prilagodite se, potrudite se. Neugodni momenti se mogu lako prevazići. Slobodni Jarčevi – vaša društvenost se dodatno pojačava i često ćete biti u kontaktu sa osobama koje vam prijaju i donose vam pozitivnu energiju. Period je dobar i za druženje, ali i za ljubav – priče pokrenute u ovom periodu biće kvalitetne i trajne.

Posao

Problematičniji odnosi sa saradnicima i autoritetima, kao i problemi u komunikaciji – sve to ostaje iza vas. To ne znači da i u ovoj nedelji neće povremeno biti nervoze i jurnjave, ali to je prolaznog karaktera i u sklopu redovnih radnih aktivnosti. Nedelja pred vama je kvalitetna jer će vas pokrenuti – imate odličnu organizaciju, dobru sposobnost komunikacije i jaku radnu energiju. Moguće su vrlo povoljne informacije, pristizanje papira ili ugovora koje ste čekali, kao i poboljšanje stanja u finansijskom sektoru.

Zdravlje

Zdravstvena situacija je dosta korektna. Prolazne tegobe.

 

VODOLIJA

Hrana

Koliko god se trudite da budete karakter, toliko povremeno popustite sami sebi i navalite na slatke zalogaje. Mi savetujemo da umesto toga birate voće i voćne salate, ili ako ništa drugo – crnu čokoladu.

Ljubav

Odnos sa partnerom će biti više nego korektan tokom ove sedmice. Vaša će se komunikacija popraviti, strasti će biti izraženije a moguće je da bude i više zajedničkih aktivnosti – ili kroz druženje i sa prijateljima, ili odlazak na put, izlet. Malo vam je nervozan drugi deo sedmice, pogotovo dani vikenda – oboje tada možete biti nešto nervozniji (ne zbog vašeg odnosa, već zbog drugih situacija), pa gledajte da u tim danima više podržite jedno drugo. Slobodne Vodolije – strasti vladaju vama tokom ove sedmice. Možete ući u odnos koji će biti buran i intenzivan i koji će probuditi sva vaša čula.

Posao

Mars, Merkur i Sunce u vašem polju karijere i budućnosti – ukazuju da najveći deo svoje energije trošite kroz poslovni sektor. Tu je mesto vaše volje, snage, ambicija – ali istovremeno i mesto koje će vam trošiti vreme i živce i donositi napetost. Pred vama je izuzetno angažovana, ali isto toliko i uspešna radna nedelja. Organizovani ste, komunikativni, posvećeni i vrlo temeljni u svemu što radite – pa ni rezultati neće izostati. Finansijski sektor je dobar što se priliva tiče, a troškovi su tu pa su tu.

Zdravlje

Dobro ste, samo će vas u danima vikenda „stići“ umor.

 

RIBE

Hrana

Neka češće na vašem stolu bude riba – pastrmka, skuša, oslić – riba koja je manje masna. Takođe, preporuka je da se okrećete voću umesto slatkišima, koje povremeno konzumirate u većim količinama

Ljubav

Koliko će prvi deo nedelje biti miran, stabilan, opušten – toliko drugi deo sedmice (pogotovo dani vikenda) može doneti tenziju i neprijatne momente sa voljenom osobom. Neki problem može iskrsnuti – da li će se partner postaviti sumnjičavo, ljubomorno, isključivo, da li ćete mu nekim postupcima i rečima „stati na žulj“ – u svakom slučaju u tim danima budite više spremni na kompromis, ne žurite u raspravu i budite voljni da popustite. Slobodne Ribe – vaša društvenost će se intenzivirati, slede vam zanimljiva dešavanja i prijatni kontakti sa suprotnim polom. Lako se mogu pokrenuti ljubavne priče.

Posao

Imaćete više nego dovoljno motiva da se trudite – vaš poslovni sektor funkcioniše dobro, a pred vama se otvaraju i nove poslovne mogućnosti, dogovori, projekti. To ne znači da je radna sedmica pred vama lagana i opuštena – ali znači da ćete vi imati dovoljno snage, energije, volje – da date svoj maksimum i ispunite i više nego što se od vas očekuje. Slede vam mnogobrojni, prilično ozbiljni poslovni kontakti, susreti i dogovori a neki od vas će i na poslovno putovanje. Finansije – dobri prilivi.

Zdravlje

Povoljna zdravstvena situacija.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3