Kaži mi, kaži...

SREĆAN ROĐENDAN DRAGE VAGE!!!!!

Vaga je kardinalni, muški, vazdušni znak kojim vlada planeta Venera i u kojoj je egzaltiran Saturn.

Venera im daje harizmatičnost, šarmantnost, takt, potrebu za harmonijom i skladom, ljupkost koja se najviše ogleda u njihovom osmehu koji je blago rečeno – neodoljiv…. Daje im posebnu lepotu koja ne može ostati neprimećena, daje im čisto i otvoreno srce i mnogobrojne talente – rado su prihvaćene od strane javnosti, često dostižu određeni vid popularnosti, imaju talenat za glumu, za muziku, za sve vrste umetnosti. Ipak, ova njihova vladarka daje im i želju za uživanjima, koju povremeno moraju kontrolisati, jer su sklone da odlutaju u preterivanje….no, obzirom koliko je jaka njihova potreba za ravnotežom – brzo uspevaju da se vrate u „normalu“.

A šta traži Saturn u celoj ovoj priči o lepršavim i divotnim Vagama? Na koji način se on ovde uopšte uklapa? Pa vidite ovako – kada pogledate Vagu – pričljivu, nežnu, krhku, svu sačinjenu od osmeha i taktičnih reči, nikada ne biste pomislili koliko se snage krije u njoj, zar ne? E, iza te površinske slatkoće i divnoće, stoji jaka koncentracija, logika, stoji dobro pamćenje, odličan mozak, odgovornost, smisao za biznis, potreba za pravdom. Njihove reči i postupci zaista imaju težinu i odluke se nikada ne donose olako. Da, znam nekada im je potrebna večnost da se odluče oko nečega, ali kada jednom donesu odluku, onda stoje iza toga. A verujte da je ta odluka doneta tako da ne bude „ni po babu ni po stričevima“. Maksimalno pravedno.

Koliko god joj se žurilo, Vaga ume da čeka. Saturn joj pomaže u tome. Ume i da bude sama, jer će radije samovati nego biti u odnosu koji joj ne odgovara i u kome se ne oseća cenjeno i voljeno. Kada sve njene moći da se uklopi, da napravi ravnotežu, da se prilagodi – iščile – Vaga odlazi. Povređena i ranjenog srca, ali odlučna – odlazi zauvek.

Pripadnici ovog znaka zaista neretko imaju problem u emotivnim relacijama. Kada prepuste svojoj vladarki Veneri da ih vodi, uglavnom u nekim mlađim danima – zaljubljuju se „do koske“, daju sebe nemilice, trude se maksimalno, čak i kada su svesni da druga strane ne ceni dovoljno njihove napore i trud. Međutim, kada dođu u određene godine, kada se opamete i kada dođu pod okrilje Saturna – onda shvate da ne mogu samo one praviti kompromise, da to mora da uradi i druga strana. I onda se povlače, neki put su to i dugogodišnja povlačenja, iz emotivnog života. Čekaju i traže „ono pravo“ – onu osobu koja će biti savršenstvo koje im je potrebno. Koja će u sebi spojiti i lepotu i sklad, ali i razumevanje i poštovanje, životne radosti, ali i prisustvo u najtežim momentima. Čekaju nekoga ko je sličan kao i one.

Nadam se da neću biti okarakterisana kao pristrasna ako kažem da ja lično Vage volim. Jer, ko može u isto vreme biti tako nežan i tako jak, ko može biti toliko veseo i nasmejan, toliko duhovit i zabavan, a u isto vreme imati kefalo „za medalju“? Vage su nesebične, ljubazne i spremne su da ugađaju onima koje vole. Ne sporim da povremeno umeju biti malo površne, ali to je samo njihova potreba da budu dobre sa svima i prema svima.

Ako imate neku Vagu u svom životu – volite je, podržite je, budite uz nju. Uživajte u njenoj nežnosti, ali poštujte njenu snagu. Jer, ako je budete omalovažavali, doživljavali olako, ako je budete ograničavali i sputavali, ako je budete uvodili u stresne i nepravedne situacije – ona će otići od vas. Iako joj je teško da donese odluku, ipak će ta odluka jednog dana doći na dnevni red. A tek kada ostanete bez nje, shvatićete koliku je prazninu ostavila u vašem životu…..

Srećan rođendan našim dragim Vagama!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3