Kaži mi, kaži...

VENERA U OPOZICIJI SA NEPTUNOM – između jave i sna

Dok ne pređe u znak Vage 29-og septembra, tranzitna Venera u znaku Device biće u opoziciji sa Neptunom iz znaka Riba. Ovaj aspekt bismo zaista mogli okarakterisati u jednoj rečenici – Između jave i sna….

Venera u Devici „traži“ da budemo praktični, da budemo realni, da stojimo sa obe noge čvrsto na zemlji. Da kažemo – Ja tačno znam šta hoću, i ne postoji teorijska šansa da me neko skrene sa mog puta…. A sada, u opoziciji sa Neptunom, planetom iluzije i mistike, planetom slatkih obmana i laži, planetom magle – ova Venera počinje da luta, da se rasplinjava, da zaboravlja da li je pošla ili je došla….

Odjednom nam je neko metnuo ružičaste naočare povrh nosa i mi počinjemo da maštamo….Da sanjamo, da razmišljamo, da zevamo negde u daljinu satima, dok vreme prolazi…prolazi neosetno. Da se u potpunosti pogubimo u nečijim očima…da sanjamo lude snove pune romantike, senzualnosti, pune nekih mekih dodira i poljubaca….

Idemo na dve strane…Ili na onu – ma sve će biti dobro, ja to sigurno znam i osećam….Ili pak na onu – nikada se ništa neće dogoditi što će mi doneti sreću i zadovoljstvo…..

Idealizujemo neke ljude, neke ljubavne priče. Odjednom nam se neko bivši čini kao prava osoba za nas. Žalimo što smo propustili svoje šanse i „plivamo“ u vodama tuge i nespokoja….Ako nam u život dolaze novi ljudi, vidimo ih lepšima nego što oni zaista jesu. Ne želimo da vidimo mane, iako one postoje. Hoćemo samo da razmišljamo da je ta osoba baš naša srodna duša.

Ako smo u vezi, sada možemo flertovati, uplitati se u tajne odnose ili bar razmišljati kako bi nam sa nekim drugim bilo mnogo bolje…..

Problem je u tome što je sa ovim aspektom naš racio pomućen, zamagljen. Ne može se razmišljati na pravi način. Zato savet za vas – ovaj aspekt je divan, zanosan….ali je prilično „lažan“. Baš iz tog razloga, ne donosite bitnije odluke, ne uplićite se u neke priče tek tako….sačekajte neki dan, sačekajte da se magla podigne i da ponovo vidite jasno….tek tada ćete znati da li je nešto zaista vredno truda ili ne….

Srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3