Kaži mi, kaži...

Srećan rođendan dragi Ovnovi!!!!!

Evo nama proleća – a evo i početka vladavine prvog horoskopskog znaka – Ovna. Ovan je vatreni, kardinalni, muški znak kojim vlada crvena planeta Mars. Ovnovi su od akcije i energije satkani, pa nije ni čudo što se nekako potpuno prirodno i spontano nametnu kao vođe, inicijatori, oni koji pokreću dešavanja.
Kod njih ne postoji varijanta „ne mogu“ – naravno da mogu, i to će i dokazati, ako treba i glavom kroz zid! Na izazove reaguju momentalno, bez trunke razmišljanja – odlučuju se u trenutku i takođe u trenutku kreću u akciju.
Strategija i planiranje su nepoznate reči za njih -imaju oni više nego dovoljno entuzijazma i energije, ubeđenosti da će biti baš kako oni hoće – i nikako drugačije. Uvek , ali uvek su korak ispred svih!
S druge strane – njihove duše su čiste, iskrene, otvorene, prosto dečije. Mogu vas iznenaditi svojom lakovernošću, naivnošću, spremnošću da poveruju u „šarenu lažu“ – oni ne lažu druge, pa im prosto ne dopire do mozga da bi to drugi mogli uraditi njima…
Što na um, to na drum – to je jedina strategija Ovnova, pa nije ni čudo što ih „prozivaju“ za velike promene raspoloženja, za iznenadne eksplozije besa, ali isto tako i zaboravljanje razloga za svađu u roku od dva i po minuta. Oni su rekli šta su imali, zlopamtila nisu, i nastavljaju dalje….
U ljubavi – Ovnovi su osvajači. Ako vas osvoje lako, lako će vas i zaboraviti i okrenuti se nekom novom, zanimljivijem „plenu“. Ako imate nameru da ih zadržite i dugo uživate u njihovom društvu, neiscrpnoj energiji, odličnom humoru i zaštitničkom ponašanju, onda im morate biti izazov – i to onaj svakodnevni, moraju se oko vas truditi i osvajati vas iznova i iznova. S druge strane, očekivaće vašu punu pažnju i posvećenost – svesni su sebe i svojih kvaliteta i neće dozvoliti da budu na bilo koji način omalovažavani ili u „drugom planu“.
Toplog su srca i izuzetno velikodušni prema onima koje vole – imaju ogroman krug prijatelja, ali jako malo onih sa kojima su ta prijateljstva dugotrajna. To moraju biti osobe koje su na neki način slične njima i koje mogu da izađu na kraj sa njihovom neiscrpnom energijom.
interesantni, duhoviti, nežni, i iznad svega – strasni – Ovnovi su ličnosti koje će se uvek istaći u društvu, koje je nemoguće ne primetiti. Lako ih je zavoleti, još lakše posvađati se sa njima – ne činite ih ljubomornim, ne iskušavajte njihovu toleranciju, ne potcenjujte ih ni na koji način.
Volite ih žestokom vatrom, onako kao što oni vole vas. Razumite njihovu potrebu da budu detinjasti, nezreli, da se šale sa vama čak i kada vam do šale nije ni trunku…Ako su povremeno sebični i okrenuti samo svojim interesima – zažmurite na jedno oko – ionako će vam sve to kasnije nadoknaditi – pažljivošću i velikodušnošću.
Volite svoje „Marsovce“….A vama dragi Ovnovi – srećni nastupajući rođendani!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3