Kaži mi, kaži...

Srećan rođendan dragi Rakovi!!!

Od 20-og juna u kasnim večernjim satima zakoračili smo u leto, ali I u vladavinu Rakova.

Rak je kardinalni, vodeni, ženski znak kojim vlada Mesec. Ova planeta im daje naglašenu duševnost, popustljivost, blagost. Nežnog su srca, puni iskrene I duboke ljubavi za one koji su oko njih. Sposobni su da saosećaju I pate, da proživljavaju duboko I snažno tegobe dragih bića. Ako ikako mogu pomoći – tu su, ako ništa drugo, a ono da ponude svoje rame za plakanje I nežan zagrljaj utehe.

Veliki su romantičari, sanjari, vizionari, sa naglašenom intuicijom koju moraju da nauče da slušaju, jer ih nepogešivo vodi I ukazuje im na prepreke, ali I na mogućnosti. Plemeniti su, velike duše I ogromnog srca, spremnog da se zajedno raduje, ali I zajedno pati sa onima koje vole.

Nežni, povremeno vrlo neodlučni, topli, sa naglašenom maštom I inspiracijom, vole prirodu, vodu, mesečinu, sanjarenja, poeziju. Njihova sposobnost I osobina da ne prilaze problemu ili osobi direktno, nego izokola, da “opipavaju teren” jeste razlog što ih povremeno nazivaju manipulatorima. No, daleko od toga da oni ne znaju šta hoće! Naprotiv. Jednostavno, oni imaju neki svoj pristup, potrebno im je nešto više vremena da se osete sigurno, a kada se tako nešto ostvari, onda itekako kreću u napad. Kada jednom nešto čvrsto zgrabe u svoja klještanca, bežanja više nema. Da su posesivni, jesu. Ali, ako ste njihovi, onda ste samo njihovi I nema tu nekog švrljanja okolo naokolo….

Mesec, vladar ovog znaka jako utiče na njihova ponašanja I postupke. Promenljivi kao Mesečeve mene, čas veseli, sa smehom toliko zaraznim da ne možete odoleti a da se ne pridružite, čas melanholični, blago depresivni. U ovim potonjim situacijama imaju običaj da se povlače u svoju ljušturu, da se zatvaraju I odvajaju od svih. U svojoj usamljenosti se regenerišu, nalaze snagu, da bi ponovo za koji dan zablistali I obasjali svojim prisustvom naša srca.

Prosto su zaljubljeni u porodicu, život u kući, decu. Tu daju ono najbolje od sebe I koliko god izgledali nežni I krhki – ne dao vam Bog da taknete ili ugrozite ono što je njihovo – tada se ove osobe pretvaraju u lavove, tigrove, pantere – ma sve zajedno! Ako majci Račici dirnete dete, suočićete se sa razjarenim gnevom od kojeg je bolje bežati glavom bez obzira…

Da su zahtevni, jesu. Ali toliko puno su spremni da daju, da nije ni čudo što žele da im se uzvrati na isti način. Ako mislite da sa njima možete funkcionisati polovično, onda se grdno varate. Ili sve, ili ništa. Jedino ovaj princip kod njih funkcioniše.

Prema onima koje vole, jako su požrtvovani. Ako ste u njihovom srcu zauzeli počasno mesto, kao partner, član porodice, prijatelj – nemojte da se brinete, tu ćete i ostati.

Njihova srca obasjavaju svojom toplinom i svetlošću naše dane. Zato im uzvratimo na najbolji mogući način – volimo ih, bezrezervno – kao što i oni vole nas. I poželimo im sreću, mir u duši, blagostanje i spokojne dane. Srećan vam rođendan, dragi naši Rakovi !

Poljubac za Rakove od vaše Venere sa papilotnom <3 <3 <3