Kaži mi, kaži...

Venera u konjunkciji sa Saturnom u Vodoliji

Već neko vreme Venera, planeta koja govori o emocijama, materijalnoj stabilnosti, uživanju, odnosima – nalazi se između Marsa i Saturna u znaku Vodolije.
Mars je mali malefik, Saturn veliki. Možemo to da predstavimo i ovako – naše emocije, osećaj materijalne sigurnosti, opuštenost i uživanje nalaze se između noža i brusnog kamena.
Venera odlazi od Marsa koji ju je ranio, šokirao – kroz finansijsku štetu, jake troškove, otežane novčane prilive, poslovnu nesigurnost, izmicanje tla ispod nogu kada su emocije u pitanju, koji joj je doneo bol kroz relacije, povređenost – bilo da nas je povredila informacija ili postupak od nekog ko nam je bitan. Ovo se ne mora vezivati samo za emocije, to može biti i kroz posao, prijateljstvo, porodicu i tako dalje…
Ide ka Saturnu koji predstavlja protok vremena, blokiranost, prepreku koju je teško prevazići. Predstavlja suočavanje sa prošlošću, posledice naših prethodnih dela, predstavlja u ovom periodu“fiksnu“ karmu – to jest,uticaje koje moramo „otrpeti“ i koje je teško izbeći. Inače, postaviću ovih dana tekstić o tipovima karme – jer, velika je razlika između fiksne karme i one na koju imamo uticaj.
No. Sve do 6-og aprila Venera će biti pod uticajem Saturna – i mi smo trenutno u periodu kada se možemo osećati pa, prilično bezveze. Osećaj da smo ograničeni okolnostima ili zarobljeni u odnosima, zaglavljeni u proslosti, možda zarobljeni i sopstvenim strahovima i nesigurnostima. Problemi i otežanja kao da ne prestaju, nego se ređaju jedan za drugim. Prepreke oko nas su velike i troše nam mentalne i fizičke snage.
U čemu je suština ovde? Pa, u promenama. Trenutno trpimo, a poenta naših trenutnih osećanja i pozicija nije da i dalje grčevito držimo ono što je odavno trulo – već da iskoračimo i krenemo promenama u susret. Neće to biti ni brz ni lagan put – ali samo promenom unutrašnjih uverenja i odbacivanjem prilepaka i tereta koje vučemo – doći će do promene i na spoljašnjem planu.
Ukoliko se budemo opirali promenama i trpeli zbog ličnih strahova i nesigurnosti, propustićemo šanse koje nam ovaj period daje.
Jer da, sve kreće od nas.
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3