Kaži mi, kaži...

Venera u znaku Device i njena opozicija sa Saturnom – da li me boliš ili me voliš?

Venera, planeta za koju vezujemo ljubav I uživanje i u emocijama i u materijalnoj sferi se u energiji Device ne snalazi baš najbolje, jer teško je ponekad pomiriti emocije i racionalnost, večito se klacka, ide iz krajnosti u krajnost, previše se razmišlja (a ljubav i jasne misli baš i ne idu jedno uz drugo, zar ne?), teško se prepušta….zato i kažemo da je Venera u ovom znaku u svom padu….

Ova Venera je fina, slatka i nenametljiva. Ona je tiha i skromna, vrlo osetljiva – iako se to na prvi pogled teško da videti. Ona je uvek tu za one do kojih joj je stalo – da savetom, lepom rečju, sitnicom – ulepša i olakša život drugima.

Ona voli da priča, ona voli da piše, ona voli da čita….doduše voli i da pametuje i da analizira i kada treba i kada ne treba….ali i to je deo njenog šarma…Ona ne pritiska, ali je uvek tu. Ona je odmerena, pouzdana, iskrena, pristojna…..Ona voli lepotu, voli sklad, voli da zna na čemu je kada su odnosi u pitanju, i jako joj smeta kada nešto ostaje nedefinisano…

Za vreme vladavine ove Venere više ćemo razmišljati i o svom poslu, o onome šta i kako radimo, ali i o emotivnim partnerstvima u kojima smo. Analiziraćemo odnos, neki put da bi poboljšali, neki put da bi kritikovali. Možda će neki od nas shvatiti da partner baš i nije po njihovoj meri, kao što smo to mislili ranije….Bićemo drugima više na usluzi, ali će i drugi biti na usluzi nama.

Više ćemo obratiti pažnju na svoje navike, promeniti nešto u načinu funkcionisanja, oblačenja, ishrane. Trudićemo se da sitnicama popravimo i ulepšamo svoju svakodnevicu. Bavićemo se nekom dokumentacijom, možda juriti papire koji su nam važni….ali ćemo možda i više koristiti usluge frizera, kozmetičara, više uživati u sedenju u kafiću….ili pak u boravku u prirodi.

Trudićemo se da popravimo kolegijalne odnose….e sad, neki od nas će ih toliko dobro „popraviti“ da se mogu zaljubiti i u kolegu, na radnom mestu, u nekog sa kim poslovno sarađuju…ili će naleteti na nekog zanimljivog u pošti, u prodavnici, u čekaonici kod lekara…ili u servisu u koji su otišli da poprave kola…

Odmah po ulasku u Devicu, Venera pravi opoziciju sa retrogradnim Saturnom iz znaka Riba – što ukazuje na prepreke, komplikacije I ograničenja u emotivnoj, ali I u finansijskoj sferi. Što se emocija tiče – raskorak postoji I unutar nas, ali I u odnosima. Čak I oni najstabilniji parovi sada mogu prolaziti kroz dane u kojima osećaju težinu, nedostatak ljubavi I ispunjenosti, uskraćenost i bol. Nestabilni odnosi su sada na posebno klimavim nogama I lako može doći do podvlačenja crte.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3