Kaži mi, kaži...

Mlad Mesec i pomračenje Sunca u znaku Vage – kraj i početak

Mlad Mesec I pomračenje Sunca – 14.10.2023. u večernjim satima na 22-om stepenu znaka Vage. Na ličnom planu – ovo je pomračenje značajno za partnerske odnose, bilo u emotivnom bilo u poslovnom smislu. Promene, koje ne moraju biti nužno loše, ali u početnoj fazi donose stres, napetost, razdražljivost. Do proleća sledeće godine imamo fazu uklanjanja toksičnih odnosa i obrazaca funkcionisanja u partnerstvima – pa je realno za očekivati preseke i odvajanja. Početak kraja odnosa koji su potrošili svoje vreme – i ova odvajanja mogu biti teška, skopčana sa pokušajima da reanimiramo ono što je odavno mrtvo. Neke su poslovne ili emotivne priče došle do svojih konačnih ispita i lekcija i sledi neumitni kraj. No, isto tako – ovo ukazuje i na period „uzdizanja“ novih partnerstava – opet u početnoj fazi uz sporost i težinu. Takođe – pad sa položaja, probleme autoritetima, suprugu, ocu, ali i na zdravstvenu problematiku i veliki odliv energije.

„Prozvani“ su oni sa ličnim planetama (Sunce, Mesec, Merkur, Venera i Mars) ili podznakom u znaku Vage, Ovna, Jarca i Raka. Što je tačniji aspekt neke od ličnih planeta ili podznaka sa mladim Mesecom i eklipsom – to će uticaj biti izraženiji i brži.

Generalno, svi se ovih dana možemo osećati nemirno i sa velikim oscilacijama u raspoloženjima, brige i strahovi mogu biti izraženiji – bez obzira da li postoji realan, konkretan razlog za to ili ne. Kao da se u nama bore dve struje a mi se nalazimo u sredini, u kovitlacu sopstvenih misli i ne znamo šta da uradimo. Pustite. Iako ovo trenutno izgleda haotično, iz tog haosa izaći će rešenje.

Dve nedelje nakon mladog Meseca i pomračenja Sunca u znaku Vage, sledi nam Lunarna eklipsa u znaku Bika – to jest, pun Mesec i delimično pomračenje. Ali o tome drugom prilikom…

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3