Kaži mi, kaži...

Venera u znaku Lava – Kraljica drame u ljubavnom pohodu

Venera je u znak Lava ušla 5-og juna i u njemu će ostati sve do 9-og oktobra ove godine, jer nas od 23-eg jula pa sve do 4-og septembra očekuje njen retrogradni hod.

A kakva nam je ta lavovska Venera? Pa – vruća, vruća, vrućaa! Ova Venera traži od nas da sijamo, da blistamo, da upadamo u oči, da skrećemo poglede na sebe!

Ova Venera traži zabavu, provod, ali ne neki tamo običan, jednostavan – samo najbolje je dovoljno dobro za nju! Ova je Venera ludog, dramatičnog i vatrenog srca i hoće da se udvarači vrte oko nje, hoće da flertuje, da zavodi, da osvaja. Lav je peto polje horoskopa, i „zadužen“ je za ljubav, flertovanje, avanturu, za provod, zabavu, uživanje, decu, igre na sreću, sport, pozornicu –  a Venera će u tranzitu kroz ovaj znak tražiti romansu, tražiti strast, tražiti ljubav od koje će da klecaju kolena i njoj, ali još više – onima na koje se « namerači » !!!

U ovim danima ne budite povučeni, zatvoreni u kuću, okupirani samo dnevnim obavezama – potrebno je da vidite i da budete viđeni, potrebno je da smelo i hrabro zakoračite na ljubavnu pozornicu. Takođe, ovo su dani da se malo luksuziramo, da priuštimo sebi ono najbolje, da se ulepšamo, nakitimo, našminkamo, namirišemo – svaka je žena u duši kraljica, a ova Venera će to izvući na površinu.

Venera najavljuje ulazak u VRUĆE LETO – vruće bar što se ljubavi tiče ! A kakvi će nam to aspektići sačekati ovu nebesku kraljicu, kakve će joj zamke biti podmetnute, kakvi će je naleti strasti i ludila obuzimati….pa hajde da vidimo !

 

Sve do 10-og jula Mars i Venera će biti na istoj teritoriji – Venera ostaje u Lavu, a Mars tog 10-og prelazi u znak Device. Intenzitet između polova, jake strasti, pojačane želje….ali i tvrdoglavost, burne reakcije, sklonost ka sukobima, borbama. Strasti nas vode – ili u spavaću sobu….ili u prekide. Pa kako se kome zalomi i kako se ko izbori sa ovim energijama.

Prvi aspekt koji Venera pravi jeste opozicija sa retrogradnim Plutonom iz znaka Vodolije. U postojećim emotivnim relacijama biće prenaglašene strasti, ali i ljubomora, posesivnost, kontrola, dramatični i drastični potezi. Ukoliko vam sada s neba pa u rebra neko « upadne » u život – donosi vam ljubav koju verovatno nikada nećete zaboraviti – ni snagu emocija i želja koje tutnje unutar nas…ni osećaj fatalnosti….ali ni bol zbog preseka i odvajanja.

Tu je odmah i Venerin kvadrat sa Jupiterom iz znaka Bika koji ukazuje na ljubavne avanture, na prevare, na ulaske u veze sa zauzetim osobama, na gubitke zbog ljubavi, ali i na prevelika (a nerealna) očekivanja od osoba sa kojima ulazimo u emotivnu priču. Ovo je klasičan aspekt letnjih avantura – u jednom trenutku imate sve i ceo svet pod nogama….a u drugom ništa.

Polovinom juna, Venera će napraviti aspekt sekstila sa Merkurom iz znaka Blizanaca. Lepa komunikacija, kontakti sa interesantnim i inteligentnim osobama, dani vedrine, opuštenosti, optimizma i radosti.

Već 20-og juna Venera ulazi u senku, polako se pripremajući za svoj retrogradni ciklus. I već od ovog trenutka kreću prvi nagoveštaji događaja koji će svoju kulminaciju imati za vreme Venerine retrogradnosti. Venerin put kroz retrogradnu senku traje mesec dana – u postojećim emotivnim relacijama može početi da se budi nezadovoljstvo, osećaj da nismo dovoljno vrednovani i cenjeni od strane partnera, da nam ne posvećuje dovoljno vremena, pažnje. Takođe, možemo početi da budemo sumnjičavi, da pratimo svaki partnerov korak….itd..

Od poslednje nedelje juna Venera je u kvadratu sa Uranom iz znaka Bika. Potreba za promenama. U postojećim relacijama – želja za više slobode, za tim da se izađe iz ustaljenih okvira odnosa, da se napravi neki preokret, unese više ludosti, zabave ! No, isto tako – avanture, ulasci u odnos sa osobama sa kojima smo kao nebo i zemlja različiti, strast za jednu noć, prevare, potreba za uzbuđenjem.

Ulaskom u prvu dekadu jula, Venera usporava i ulazi u stacionarnu fazu pred retrogradnost. Emotivno – možemo imati osećaj da smo se bukvalno zaglavili. Da se pojačava napetost u odnosima. Energija se gomila, a tenzije, napetosti i unutrašnji pritisak rastu. Osećaj da nešto čekamo i nikako ne možemo da dočekamo.

I onda, 23-eg jula – kreće Venerin retrogradni hod. Korak unazad kada su emocije u pitanju. Osvrtanje ka prošlosti. Pogled preko ramena. Bivši partneri odjednom su rešili da izmile ispod kamena, da provire iz onih najdaljih kutaka srca u kojima smo ih zatvorili i čvrsto zaključali vrata. Tada se ponovo aktiviraju one priče sa kojima nismo u potpunosti završili, u kojima je nešto ostalo nedorečeno. Ne zanosite se – dolaze samo da bi otišli. Ostanak je maltene pa nemoguć. Veliko NO-NO i za nove ljubavi i nove osobe koje se u ovom periodu pojavljuju ! Jer, tada ulazimo u odnose koji vrlo lako mogu biti prekinuti kada Venera ponovo krene direktnim hodom. Ili možemo ući u odnose u kojima će se sve naše iluzije brzo raspršiti, a mi ostati razočarani. Retrogradna Venera nosi karmičke lekcije – a one su uglavnom prilično bolne.

U postojećim partnerstvima moguća je i izraženija želja za prekidom jer imamo osećaj da stvari nikako ne mogu biti bolje i da je nemoguće ispraviti i popraviti bilo šta. Kreće period jačeg ljubavnog nezadovoljstva, osećaja da se ljubav gasi i partner udaljava od nas….

U svom retrogradnom hodu Venera ponovo pravi kvadrat sa Uranom u prvoj dekadi avgusta, kao i kvadrat sa Jupiterom u drugoj dekadi istog meseca. Posebno opasan period za postojeće veze – jer, sada sve tutnji od napetosti i dovoljna je jedna varnica da bi raspalila plamen. Ako to bude plamen strasti – lako ćemo sa tim izaći na kraj. No, problem je u tome što može da se raspali i plamen borbe – koji može dovesti do prekida.

Od 25-og avgusta Venera ponovo usporava I opet imamo stacionarnu fazu, ali ovog puta pred Venerin direktni hod. Pokušavamo da se saberemo I da sebi damo odgovore – šta zaista hoćemo? Šta želimo? Koga želimo? Ovo je dobar trenutak da se umirimo, da malo popričamo sami sa sobom. Takođe je naglašena napetost ali i osećaj da su rešenja blizu, da ono čuveno svetlo na kraju tunela zaista postoji i da ćemo ga svakog časa ugledati.

I onda, 4-og septembra – Venera kreće direktno i biće u izlaznoj senci skoro do napuštanja znaka Lava, tamo negde do 7-og oktobra – a dva dana kasnije prelazi u znak Device. Ta izlazna retrogradna senka donosi polako period opuštanja, rezimiranja svega kroz šta smo prošli i doživeli. Ovo je već period kada nam se pojavljuju « pomagači » – bilo da su u pitanju osobe ili situacije – uz čiji se savet, pomoć, podršku  – oslobađamo balasta i krećemo ovog puta, zaista napred….Sa naučenim lekcijama i prođenim iskustvima, ali mirna srca.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3