Kaži mi, kaži...

Ja u klin, ti u ploču – Mars i Venera u znaku Lava do 10-og jula

 

Ovaj smo tranzit spomenuli u prethodnom tekstu o boravku Venere kroz znak Lava – ali definitivno zaslužuje da se o njemu nešto više napiše

Ako ćemo Veneru gledati kao ljubav, a Marsa kao strast – njihov zajednički tranzit kroz vrući znak Lava – svakako će vrlo lepo zagrejati postojeće odnose….a lako će nas ubaciti i u nove jer se sada srca i želje lako zapale.

Ako ćemo Veneru gledati kao primirje i mir, a Marsa kao rat – a znak Lava kao „teritoriju“ za dešavanja – teritoriju koja predstavlja ljubav – onda je jasno da nam sledi period odvajanja i spajanja, ratovanja i mirenja u emotivnim relacijama.

Ako znak Lava predstavlja pozornicu, teatralnost, ako predstavlja „znam ko sam i šta sam, znam šta želim – i niko me ne može ubediti u suprotno“, ako Veneru gledamo kao ženske osobe a Marsa kao muške – onda ulazimo u period kada će se u emotivnim relacijama ići iz krajnosti u krajnost. U jednom trenutku sjaj, pršti sve od ljubavi i pokazivanja koliko smo vredni i značajni jedno drugom – a u drugom imamo baš ono „ja u klin, ti u ploču“. Pobednika nema jer niko ne želi niti da izgubi niti da popusti.

E ako na ovo dodamo još da će Venera i Mars biti u kvadratnim aspektima sa Jupiterom i Uranom iz znaka Bika – onda dobijemo drastične oscilacije i drastične „skokove“ u odnosima. Mnoge će veze „igrati“ na tankoj granici između večne ljubavi i prekida. Mnogi će odnosi biti jednim delom u ushićenju, a drugim u razočaranosti.

Ovo je period i kada nam osobe mogu uletati u život (bilo da smo slobodni ili zauzeti) u trenutku i potpuno nam poremetiti sve planove i sve koncepcije. Prodrmati nas i na test staviti sve ono što smo mislili da osećamo. Ili što smo smatrali da imamo.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3