Kaži mi, kaži...

Karmičke ljubavne veze

……jedan stari, stari tekst, objavljen pre 4-5 godina otprilike….Vise ni ne znam koliko je puta prisvajan i kraden – u pocetku sam besnela i svadjala se sa svima koje sam nahvatala da ga dele pod svojim imenom kao da su autori, a posle sam digla ruke i rekla – pa verovatno vredi, cim toliko njih hoce da ga mazne 😀 Posto je karma uvek aktuelna tema, posto zivimo po njenim zakonima i pod njenim uticajem, evo ovog teksta ponovo da procitate, nesto novo saznate i mozda sebi lakse objasnite neke situacije u kojima ste…..

 

Da bi uopšte počeli da pričamo o karmičkim ljubavima, prvenstveno bi trebali makar da pokušamo da odgovorimo na pitanje – Šta je to karma? Na to pitanje ja mogu da vam dam samo svoje mišljenje kao odgovor, pošto ni svi astrolozi, filozofi niti ljudi koji se bave nešto više duhovnošću nego što je to „uobičajeno“ ne razmišljaju o tome na isti način. Pošto ovaj astrolog veruje u reinkarnaciju i putovanje duše, onda bi karma prosto bila – svaka akcija vuče reakciju iliti svako delo ima svoje posledice.

Znači, sve ono što smo, otkako je ova naša duša krenula na kosmičko putovanje, uradili dobro ili loše ima svoju nagradu ili svoju kaznu. Odnosi u kojima smo bili u prethodnim životima, ljubavi koje smo živeli, osobe koje smo povredili, nesebičnost, požrtvovanost, ali i samoljublje, neosetljivost, sebičnost – sve će nam to biti adekvatno vraćeno ili naplaćeno. Mi praktično u ovom životu živimo na način koji smo zaslužili u prethodnom, a od toga kako se prema sebi i drugima odnosimo u sadašnjem bivstvovanju, zavisiće naš naredni život. Strašno, jel da? Ono što smo radili više ne možemo da promenimo, čak se ni ne sećamo toga, ali su nam posledice ostale. I onda se pitamo – zašto se baš nama dešavaju takve stvari, pa nismo srećni, bogati, uspešni, zašto smo osuđeni da se mučimo i da teško dolazimo do onoga što želimo…a onda dođemo do ljubavi..tog najtananijeg ljudskog osećanja, bez koga se ne može zamisliti život, jer svima nam je potreban „onaj neko“ uz koga ćemo pronaći sreću, zaštitu i sigurnost.

….KARMIČKOJ BANCI SVI DUGOVI SE VRAĆAJU, BEZ IZUZETKA – PRE ILI KASNIJE….

I kada se pojavi osoba koja nam izmakne tlo ispod nogu, kada se nađemo u nedoumici šta je to što nam se dešava, većina nas se okrene savetu astrologa, pa kada nam još taj astrolog kaže da je veza u kojoj smo karmičke prirode, da li treba biti srećan zbog toga ili ne? Zvuče baš onako moćno te reči – karmička ljubavna veza….i odmah smo skloni da za to vezujemo – ah, ljubav do kraja života, sudbina nas je spojila, on je onaj pravi za mene, moja srodna duša….i tako dalje. Da vas je sudbina spojila, to zaista i stoji, ali to nikako ne znači da je ovo veza koja je predodređena za uspeh, brak, decu, zajedništvo dok vas smrt ne razdvoji. Jer, karma je kučka, bar tako kažu, i donela vam je tu neku osobu iz razloga da bi dug bio vraćen i namiren. A kakav će to dug biti, to već zavisi od toga kakvi su vaši odnosi bili u prethodnim susretanjima, u prethodnim životima.

…..JER, KARMA JE KUČKA – IZVINTE ME ŠTO PSUJEM…..

A kako uopšte počinju te karmičke veze? Verovali ili ne, uvek ima naznaka da se pojavljuje osoba koja vuče sa sobom karmičku konotaciju. Neki put sanjamo čudne, neobične snove, obično povezane sa vodom, jer voda je univerzalni simbol za osećanja, sanjamo osobe koje ne poznajemo a koje u snu volimo ili mrzimo „do koske“,danima pre susreta imamo taj neki osećaj da nešto samo što se nije dogodilo, imamo čudna „kuvanja“ u stomaku, osećaj da će se nešto veeeeeeliko dogoditi….i onda se to desi. Obično posle kažemo da smo se sa tom osobom nekako prepoznali odmah, na prvi pogled, na prve izgovorene reči . Tako nam je lako da pričamo, kao da se znamo sto godina unazad, kao da smo nastavili neki davno započeti razgovor…i odmah se javljaju ne samo leptirići u stomaku, već prava fatalna privlačnost. Odjednom smisao življenja postaje biti sa tom osobom, sve druge stvari nekako odlaze u zapećak, mi živimo, radimo, jedemo, spavamo, dišemo sa samo jednom mišlju u glavi – biti sa njim.

….OPSESIJA, FATALNOST I RAZDIRUĆE STRASTI – OKVIRI ZA KARMIČKU LJUBAV….

I sve kreće kao u bajci, na sedmom smo nebu, ispunjeni novom ljubavlju koja nam je ulepšala život. Obično kažemo – ovako nešto mi se nikada, NIKADA nije dogodilo! Nikada nisam toliko osećala, ludela, gorela!!!!! Romantika nas piči sve u šesnaest, volimo i vidimo samo to jedno biće – niko drugi ne postoji na ovom svetu! ……Ali na žalost, kada je karma u pitanju, bajke traju jako kratko. Svaka karmička ljubav mora biti povezana sa teškoćama, i od vas i te osobe zavisi kakve će to teškoće biti. Ili ljubav nije uzvraćena istom silinom, ili okolina nema razumevanja za ovaj tip veze, pojavljuju se kulturološka, socijalna, verska ili pak porodična onemogućavanja, velika razlika u godinama, udaljenost, zauzetost….poenta je da se sa ovom osobom ne može uspostaviti čvrst i stabilan odnos bez obzira na to koliko truda se ulaže. Ove vrste ljubavi su uvek povezane sa patnjom, ne možete nikako zajedno, ali ni jedno bez drugog, prekidate i vraćate se ponovo jer čak i kada rešite da dignete ruke i odustanete, sudbina vas baci ponovo baš na tu osobu, i ovo se može protezati godinama. Različita su mišljenja da li treba bežati od ovakvih veza ili se u potpunosti prepustiti. Neki će vam astrolozi preporučiti da iz ovoga izađete da biste sebe poštedeli emotivnih patnji, dok će vam drugi kazati da ovo morate proživeti jer je jednostavno to deo vaše sudbine i onoga što trebate da prođete u ovom životu. Samim neodustajanjem i nesebičnim davanjem ljubavi čak i onda kada ste svesni da je realizacija veze skoro pa nemoguća vi čistite svoju karmu i oslobađate se načinjenih dugova……

…..LJUBAV JE UVEK RAZLOG ZA RADOST, BILA ONA KARMIČKA ILI NE….

A kako se završavaju ovakve veze? Opet, poenta je u tome kolika je šteta načinjena u prethodnim životima, jer se neke karme ne mogu iščistiti kroz jedno bivstvovanje, već se prenose iz života u život. Znak da je dug otplaćen je prestanak loših emocija, nestajanje mržnje, osujećenosti i patnje, trenutak kada onog drugog možete pogledati u oči ili samo sa beskrajnom ljubavlju ili sa osećanjem prijateljstva i sećanjem samo na lepe momente. Znači, karmičke veze se završavaju ili potpunim predavanjem jednog bića drugom ili rastajanjem bez loših sećanja i osećanja, jer dokle god ih ima, dug nije plaćen u potpunosti.

I da rezimiramo – treba li se uplašiti kada vam vaš astrolog kaže da ste u karmičkoj ljubavnoj vezi ili ne? Prosto rečeno – neko ko je već jednom nekada bio deo vaše sudbine se pojavio opet i trebalo bi se prvenstveno radovati što vam je Univerzum dao mogućnost da postanete bolja osoba i skinete sa sebe deo tereta koji nosite. Jer, svrha svake duše bi trebala da bude da se vrati svom Tvorcu, a to može učiniti samo ako je čista i oslobođena svih negativnosti koje je napravila sebi ili drugima na svom putu. Kažu da je Ljubav zakon, jedini i univerzalni, pa bi se tog zakona trebalo i pridržavati – ukoliko postoji ljubav prema nekome, dajte je nesebično, bez kalkulisanja i razmišljanja da li će vam biti uzvraćena ili ne. Time ćete prvenstveno postati vi kao osoba bolji a ujedno i bogatiji za jedno novo iskustvo koje će oplemeniti vaše buduće akcije i život.

coki vas vasa Venera sa papilotnom <3

 

*originalni tekst objavljen na sajtu Moj astrolog http://www.mojastrolog.rs/zabava/razni-tekstovi/-/karmicke-ljubavne-veze/?nid=32683#n32683