Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 18.03.2021.

BOLEST – PORUKA

Ko se jutros jedva iskotrljao iz kreveta, neka digne dva prsta! Ko se jedva odlepio od jastuka i snova koji su ga grabili i vukli nazad u ušuškanost – neka se javlja! Kad nam dnevno otvaranje počne sa kartom Bolest, onda nam dan počne u „nja“ fazonu.

E sad, vrlo lako može da se dogodi da se dan tako i nastavi. Nja raspoloženje, nja dešavanja, hoćeš jedno – stiže drugo. Baš kad smo kod toga „hoćeš jedno, stiže drugo“ da znate – daleko od toga da vam ovaj četvrtak neće doneti nešto što želite, ali će to ili biti promenjeno, ili umanjeno ili ne od osobe od koje to očekujete.

Na primer – imate neki ludi osećaj da će vam se „onaj neko“ javiti evo baš danas…..kad ne lezi vraže – javlja se bivši/bivša od pre sto godina. Nja. Ili – neko vam je nešto obećao u fazonu „to ti je rešeno danas, da znaš“ – a ono – ili se reši deset posto, ili vam kažu – dobro, ne može danas ali ovih dana svakako. Ne beri brigu! Nja. I sve tako nešto, da ne navodim milion primera….

E, ali imamo mi ovde i kartu Poruka, aha! I sad, ne možemo da narihtamo da nam stignu poruke od osoba od kojih to želimo, ne možemo da narihtamo da se stvari i situacije koje nas brinu kreću u onom pravcu u kojem bismo mi to hteli, ali možemo nešto drugo! Karta Poruka donosi pokret, misaoni i fizički. Jedan drugog aktiviraju i stimulišu. Što bi značilo – iako ti nije do toga, pokreni se. Idi prošetaj se, aktiviraj se, nemoj ceo dan pozadinom ljubiti stolicu ili fotelju. Što se više krećeš i što si više aktivan, misli će biti sve bistrije, dobro raspoloženje i energija će početi da kolaju, a to će te još više pokrenuti!

Kad je konkretno taj „misaoni pokret“ u pitanju – nemoj misliti šta ćeš pojesti, gde ćeš se izvaliti, nemoj filmovati crne filmove. Pročitaj nešto pametno, razmisli šta bi mogao promeniti kod sebe – jer okolnosti ne možeš menjati, ali sebe možeš!

Dakle – ovaj dan nudi nja fazon koji nas sputava a nudi i onaj drugi – da uradimo nešto za sebe. Da se pokrenemo. Sa telom punim energije i bistrom glavom – lakše je suočiti se sa okolnostima, lakše je dogovoriti se sam sa sobom. A možda je lakše i pronaći po koje rešenje za nedoumice koje nas muče.

I tako…..mislim da bi bio red da skoknemo na nožice lagane! Srećno!!!!

 

Voli vas vaša sa nožicama laganim Venera sa papilotnom <3 <3 <3