Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 22.10.2020.

UDOVICA – DAR

Neke tuge pritiskaju, neka težina nam se oslonila na ramena, neka bolna iskustva nas opterećuju, stegle su nam se misli i srce, možda smo u ovom trenutku umorni od svega, zamišljeni i bez entuzijazma. To što možda na ovaj način ulazimo u današnji dan, noseći svoje spoljašnje i unutrašnje terete, ne znači da ćemo na isti način i izaći iz njega.

Jer, ovaj nam dan daje svoje darove. Šareni su oni i raznoliki – neki su umotani u sjajne papiriće sa sve mašnicom na vrhu, povelički, neki su maleni, sitni – ali ne znači da ne ostavljaju dašak topline u našoj duši.

Nekome je dar lepa reč, nekome pogled koji sve govori, nekome je dar dobro obavljen posao i uspeh, nekome je dar istina koju je dugo čekao, nekome je dar spoznaja – bljesak intuicije koji nam tačno kaže šta jeste a šta nije, nekome je dar sumica koja mu sleće u novčanik, nekome je dar što će izaći napolje, prošetati, udahnuti sunce i svež vazduh duboko i reći sam sebi – živ sam. Živ sam i idem dalje, pa ako treba i glavom kroz zid sa srcem kao štitom ispred sebe, ali idem dalje…..

Ovaj je život satkan od mnogo tuga, moranja i težine. Dovoljno smo svi veliki da to shvatimo, a i iskustvo nam je pokazalo da je baš tako. Međutim, kroz sve te težine provlače se osmesi, radosti, provlače se te neke lepote kojima nas život zapljusne, koje duboko udahnemo i koje nam daju snagu za sve.

E, ovaj dan je baš takav. Prepleten. A te radosti, ti srećni momenti, te situacije koje nam se danas otvaraju, koliko god velike ili male bile – zgrabite ih. Jer, tu su da vam daju volju i motiv za dalje.

Dugački su i trnoviti putevi pred nama i danas i na dalje. Danas dobijamo osveženje, energetski napitak – kod svakog od nas on će biti drugačiji, ali suština je ista – danas nam nešto dolazi da nam ulepša dan, raskloni oblake sa duše i kao svetionik osvetli put na dalje.

Budite dobro i čekajte svoje zrnce sreće, dobrih okolnosti, povoljnosti, čega god – koje danas dolazi. Srećni bili!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3