Kaži mi, kaži...

Venera u znaku Raka i aspekti koje pravi tokom jula i avgusta – Misliću o posledicama sutra…..

Venera – planeta koja ljubavlju I uživanjima životnim vlada, ali voli da se ugurava I u sve ono što je vezano za finansije I da se okoristi ako je to ikako moguće – prešla je iz znaka Blizanaca u znak Raka 18-og jula I u ovom znaku će ostati do 11-og avgusta.

U znaku Raka Venera donosi potrebu za emotivnom sigurnošću, želju da se emotivno skrasimo, da voljenom biću pružimo nežnost, zaštitu, bliskost. Takođe, naglašava našu težnju da imamo pored sebe osobu koja će nas umotati u romantiku, sentimentalnost, koja će nas čuvati kao malo vode na dlanu, u čijem zagrljaju ćemo se osećati bezbedno, koja će nam doneti harmoniju i ljubavni sklad.

Ovaj tranzit će pokrenuti osećanja odgovornosti i brige za one koje volimo, za dom i porodicu. Ukoliko su u porodičnom okruženju odnosi nestabilni, sada možemo funkcionisati dvojako – ili ćemo ulagati veliki trud da nešto promenimo na bolje i davati nesebično pažnju i ljubav….ili ćemo pak biti sentimentalni, sećati se sa tugom nekih lepih vremena i patiti što sada stvari nisu kakve su bile..

Venera u Raku probudiće potrebu da ugostimo, da sa ljubavlju pripremimo brdo hrane za one koje volimo. Težićemo da uživamo u svim životnim zadovoljstvima, pa i hrani i piću, tako da je moguće da se neki kilogramčići nabace tokom ovog perioda. Takođe, pokrenuće želju da kućno okruženje sredimo, ulepšamo, ukrasimo, da dom učinimo divnim mestom za život. Doduše, kod nekih će pokrenuti i potrebu za prinovama, a pošto je ova pozicija Venere vrlo plodna, može uskoro biti i lepih vesti….

Nove emocije koje se bude su prepune očekivanja, maštaćemo i sanjarićemo da je „taj neko“ ko se pojavio baš prava osoba za nas….već ćemo videti sebe u toplom domu, punom ljubavi i zadovoljstva i pričom koja traje do kraja života. Nije nemoguće da julsko – avgustovske simpatije postanu velike ljubavi, ali….za svaki slučaj – nemojte trčati pred rudu….

Aspekti koje će Venera praviti su vrlo zanimljivi, ali se mora priznati – i prilično intenzivni.

Venera će biti u kvadratnom aspektu sa Jupiterom iz znaka Ovna – aspekt koji najavljuje neodoljive privlačnosti, ali one koje su istovremeno skopčane sa teškoćama – bez obzira da li je vezan za odnose koji već traju ili one koji tek počinju. Pred nama je period preljuba, velikih očekivanja koja teško da će biti ispunjena, afera, pojačanih svih apetita – pa će ih neko zadovoljavati hranom i pićem, neko kroz rasipanje novca i troškarenje, a neko u spavaćoj sobi. U suštini, ovo je vreme kada hoćemo da uživamo, a ne želimo da razmišljamo o posledicama. U fazonu « misliću o tome sutra, sutra, malo sutra ».

Isto – Venera će biti u sekstilnom aspektu sa Marsom i Uranom iz znaka Bika. Varnice i strast, erotsko ludilo, instant privlačnost, seksualna opijenost – ali pitanje je koliko će sve to što zavarniči moći da potraje. Jer, Uran ovde donosi element nestabilnosti, kratkotrajnosti, avanture – fazon – uzmi ono što ti je život ponudio, ali se ne vezuj za to. Dok traje – traje. Pokreće te i daje ti adrenalinsku inekciju, budi te da se ponovo osećaš živim, budi te na svaki način ali uz moto – uživaj SADA, jer SADA jedino i postoji.

Tu je i Venerin trigon sa retrogradnim Neptunom iz znaka Riba – i opet su naglašeni zanosi, iluzije, prevare, ljubavne laži, afere, avanture, idealizacija.

Poslednji aspekt koji će Venera napraviti pre izlaska iz znaka Raka jeste opozicija sa retrogradnim Plutonom iz znaka Jarca. Moćno, vrlo moćno! Dubinsko ljubavno prožimanje, ali energija koju je malo teže iskontrolisati! Mogu se javiti posesivnost i ljubomora, talasi sumnje prema partneru i potreba da ga kontrolišemo. I druga strana će isto reagovati, pa se sve može pretvoriti u sukob volja, pokušaj da isteramo svoje i da dominiramo. Strast jača, ali se pretvara u opsesiju, jaku seksualnu želju koju je maltene pa nemoguće držati pod kontrolom. One ljubavi koje počnu pod ovim tranzitom biće obeležene sukobima, intenzitetom, ljubomorom. U finansijskom segmentu – mogući su gubici i treba vrlo pažljivo baratati novčanim sredstvima. Zbog Plutonove retrogradnosti – vraćaju se oni koji imaju maksimalno intenzivan uticaj na nas. Oni zbog kojih nam kolena klecaju i telo trne. Oni moćni koji u trenu okreću naš život naglavačke ! Kažu da su opozicije rušioci odnosa – spajanje radi razdvajanja. Ali sa druge strane – opozicije su stravično privlačne! Prosto rečeno – osoba preko puta vas ima tačno ono što je vama potrebno! Treba ti strast – evo je. Treba ti ljubav – evo je. Treba ti patnja – ma nikakav problem nije, evo je!

Kada sve saberemo i oduzmemo – pred nama je Venerin tranzit koji će ukazati na seriju vrlo intenzivnih novih ili starih priča koje se aktiviraju neočekivano, iznenada, kroz velike strasti. Posebno su naglašeni tajni odnosi. Kolika će biti njihova stabilnost i trajnost – vrlo je upitno i baš i ne « miriše » na « i živeli su srećno i zadovoljno do kraja života ». U postojećim emotivnim relacijama mešaće se ljubav, isključivost, brižnost, pokušaji kontrole, ušuškanost, ljubomora.

Dakle, u periodu smo nekontrolisanih emocija, velikih oscilacija raspoloženja ali isto tako – u periodu u kojem ćemo istinski težiti tome da uživamo I ulepšamo svoj mali svet.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3