Kaži mi, kaži...

Karte dana – četvrtak 23.04.2020.

DETE – SUDIJA

Gde je karta Dete – tu je uvek nešto novo, tu je uvek početak. Gde je karta Sudija – tu je uvek odluka, važnost, moć. Na nebu mlad Mesec u znaku Bika koji donosi promene, preokrete, pokretanje, dešavanje. Kockice su se sklopile, mozaik je sastavljen – sada samo treba da se donese odluka i da se krene.

Sećate se da sam vam pre nedelju, dve pričala da se osećamo kao da je naš život slagalica koja je rasuta na sve strane i ništa ne možemo da povežemo, sastavimo, sklopimo? Da sve deluje haotično i nemoguće i kao da će tako trajati i na dalje, beskrajno? E sada je situacija već potpuno drugačija.

Neko je svoju „slagalicu“ sastavio u potpunosti i zna šta mora da uradi, koje odluke mora da donese. Te odluke su već unutar nas, samo je potreban pravi trenutak da budu saopštene, da izađu.

Neko je pak tek na početku „slaganja“ ali po prvi put ovih dana vidi da se stvari uklapaju, koliko god mu se to dopadalo ili ne dopadalo. Putevi ga vode, sami od sebe – znakovi su sada već toliko jasni da se prosto ne mogu prenebreći, zanemariti.

Da, ovaj dan označava jedan nov početak. Jednu novu odluku. Da li će ta odluka biti realizovana danas ili u narednih par nedelja – nebitno je. Neko ide sporije, neko brže – svako treba da izabere tempo koji mu odgovara.

Jedan mali, malecki nagoveštaj – koliko god smatrali da su odluke samo i isključivo naše, da smo sami došli do njih – to ne bih rekla da je baš tako. Sudbinski, karmički uticaji su u ovoj godini ogromni i mi idemo tamo gde nam je zapisano i radimo ono što nam je određeno. Ali, niko nam ne brani da se tripujemo da imamo kontrolu nad sopstvenim odlukama 😀

A inače – ovaj dan je dobar dan. Sitnih prepreka ima, usporavanja ima, saplitanja ima – ali je energija ovog četvrtka dobra i nosi, diže, daje snagu i volju i upornost. Budite dobro u ovom dobrom danu. Srećni bili!!!!!

Voli vas vaša odlučna Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3