Kaži mi, kaži...

Korona – pogled unazad

Dakle, desilo se ono što je moralo da se desi – pri tom mislim na „otvaranje“ situacije. Apokaliptične prognoze nisu imale nikakvo utemeljenje, osim u strahu onih koji su ih davali. Prevlast vazdušnih i vatrenih znakova morala je da pomeri situaciju sa mrtve tačke i to je jednostavno tako. Vatra spaljuje laži i strahove, a vetar raznosi pepeo, čisti vazduh i pokreće stvari.

Da li je stvarno, zaista gotovo? Da i ne. Da, jer u ovakvom s(r)tanju više nećemo biti. Ne, jer će i dalje postojati repovi a ti repovi se mogu vući u većoj ili manjoj meri, povremeno kroz celu ovu godinu – bilo kroz konkretne situacije, bilo kroz talase straha koji će blokirati. Mere će se skidati postepeno, čak nas u nekom momentu tokom maja i juna mogu na kratko vratiti korak unazad (a nadam se da se to neće dogoditi). Ne, jer ćemo posledice ovoga osećati još jako dugo – dosta toga je porušeno i oko nas i u nama i sada se treba presabrati i nastaviti dalje.

Samo da znate – to „rušenje“ će se nastaviti i u naredne tri nedelje. Pri tom mislim na odluke koje čuče u mnogima od nas, na potrebu za oslobođenjem koja je prisutna po pitanjima koja su nam važna. I dalje smo u procesu čišćenja, i to ogromnog, životnog. A sad odoh da pišem karte dana. Mlad je Mesec, nov je početak. Za sve nas. Budite mi dobro!!!!!

Voli vas vas uvek optimisticna Venera sa papilotnom <3 <3 <3