Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 24.12.2020.

LOPOV – DAR

Ovaj dan hoće da nam ukrade energiju i da nas uspori. Neko će od ranih jutarnjih sati biti vrlo aktivan, prosto će „leteti“ na sve strane da bi u jednom momentu shvatio da sve više i više usporava, da počinje da se razvlači i oteže. Da sve češće „merka“ pogodno mesto gde bi mogao da se uglavi, odmori, možda malo uživa ili se počasti dobrom klopom, slatkim ili slanim zalogajem. Što veće aktivnosti – veći umor kasnije i veća potreba da ugodimo sebi.

Neko drugi neće da jurca nego će danas sve natenane, opušteno. Kom se juri, neka juri, njegova stvar – ja ću nekim svojim tempom pa koliko stignem – stignem. A neko će hteti da se bavi svim i svačim, samo ne onim što mora. Bežaće od obaveza, praviti se nevidljiv, sklanjati se od bilo čega što mu je teško mentalno ili fizički.

U suštini, rekla bih da je ovaj četvrtak tutunjav. Brzo umara. Ne da nam da isplaniramo ništa. Usporava nas čak i ako smo u prvom momentu hitri i aktivni. Ubacuje nam neke čudne misli u glavu. Želje da pobegnemo od svega. Želje da to što možda osećamo nesigurnost ili mutno raspoloženje – pokušamo da pobedimo tako što ćemo ugađati sebi, kupovati i ono što nam nije potrebno, jesti i piti i kada nismo gladni i žedni. Ono što imamo nam se ne sviđa, baš bismo hteli nešto drugo. Neki drugačiji život, okolnosti, ljude.

Danas možemo osećati potrebu da se drugima predstavimo boljim nego što jesmo. Da potenciranjem na lepom prikrivamo sopstvene strahove. Danas se trošimo, mentalno, fizički, materijalno. A nema potrebe za tim. Energija koju nosi ovaj četvrtak na pravi način radi kroz kreativnost, kroz ideje, kroz mentalno i fizičko razgibavanje, kroz slatke sitnice (ali samo sitnice!) kojima ćemo ulepšati sebi dan. Radi kroz druženje, kroz razmenu fine energije sa onima koje volimo.

Zato, ukoliko vam danas naleti taj talas spuštajuće energije, nemojte da mu se prepustite, nemojte da se zarozate ili da krenete da se tešite kroz hranu i rasipnost.  Ne. Tada zagrlite one koje volite, uvucite im se u zagrljaj ili razmenjujte slatke i nežne reči. Družite se. Slušajte muziku koja vam prija, čitajte, gledajte neki dobar film. Ugodite onima koji su vam dragi. Ugodite sebi, ali sa merom. Meditirajte, šetajte…

Budite dobro. Srećni bili!!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3