Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 22.12.2020.

PORUKA – POSETA

Dan reči i akcija. Dan pokreta i dešavanja. Dan brzine. A gde je sve to – tu itekako može biti i nervoze. Da, ima i ostvarenja i danas biste mogli uraditi onoliko koliko niste u prethodnih nedelju dana! Ali, sa ovako hitrim i pokretnim kartama nema onog – natenane, laganeze, opušteno pa kad stignem.

Danas je pre ona varijanta – trčim pa se saplićem. Žurim da ispoštujem rokove. Pričam na šest strana. Dok vodim jedan razgovor, kuckam poruke što na telefonu što na kompjuteru. Jao, zamalo da zaboravim da moram da budem na sastanku u toliko i toliko sati! Zašto nema autobusa? Što su mi se sad popalile sve ove lampice u kolima? O, aman – zašto je ovolika gužva u saobraćaju a svi nervozni i samo jure?

A može i ovako – slučajno sam čuo da me kolege opanjkavaju i baš sam se iznervirao. Ili – te iste kolege me stalno nešto podbadaju, provociraju. Ili – zašto svima trebam u istom trenutku – nisam ja hobotnica pa da na osam strana mogu da radim odjednom!?

Sad sve ovo primenite u bilo kom životnom segmentu i bilo kojoj situaciji i jasno vam je kakav je ovaj utorak. Kipi od energije, samo vrca na sve strane. To kad kipi i kad vrca može da se iskoristi super pa da se sve stigne, sve završi, da se mnogo toga pokrene i obavi! Ali, sve će ići uz tu tenziju, uz žurbu, uz navrat nanos funkcionisanje, a može ići i uz jaku nervozu i provokacije koje dovode do rasprava i burne energije koja izbija na kratko, ali žestoko!

Dan je dobar da se pokrenemo i završimo mnogo toga, da obavimo sve ono što smo naumili i da budemo aktivni. Nije dobar ako ćemo dozvoliti da nas ta energija preplavi i da eventualno eskalira.

Ne mogu vam savetovati da danas budete u zen fazi, jer je teško da ćete to uspeti da izvedete. Ali vam mogu reći da u ovom danu HOĆE biti dobrih prilika i mogućnosti da nešto konkretno uradite, promenite, pokrenete – i da na tu stranu treba ići!

Budite dobro, živo, hitro, aktivno! Srećni bili!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3