Kaži mi, kaži...

KARTE DANA I JOŠ PONEŠTO – SREDA 06.10.2021.

MLAD MESEC U ZNAKU VAGE – VENČANJE – GUBITAK
Za koji sat – imaćemo mlad Mesec u znaku Vage, znaku odnosa i partnerstava, znaku balansa i harmonije, znaku dogovora.
Gde je mlad Mesec – tu je nov početak, nova faza, novo poglavlje, nova stranica.
Prvi aspekt koji mlad Mesec pravi je konjukcija sa Marsom, sledeći je trigon sa retrogradnim Jupiterom u Vodoliji i nakon toga – konjukciju sa retrogradnim Merkurom koji se takođe nalazi u znaku Vage.
Konjukcija sa Marsom daje strahove i slabosti koji proizilaze iz prevelike neodlučnosti.
Trigon sa retro Jupiterom i konjukcija sa retro Merkurom – traže od nas da se vratimo korak unazad i da se zapitamo – da li kasnimo sa nečim? Da li smo sve uradili kako treba? Da li su naše odluke u prethodnom periodu bile prave? Šta trebamo ispraviti? Generalno gledano – ovo su preispitivanja – naša preispitivanja po pitanju odnosa u kojima smo. Poslovnih, emotivnih, prijateljskih i tako dalje i tako dalje…..
Neki će odnosi u narednim danima krenuti novom trasom. Možda zajednički, još jače nego do sada a možda i svako na svoju stranu. Neki će se „stari znanci“ ponovo okrenuti jedno prema drugom. Neke će se greške ispraviti, neki zastoji prevazići. Svakom drugačije, na konto onoga šta je i koliko dao od sebe u prethodnom periodu.
A karte kažu – Ako si siguran da je odnos u kojem si zaista pravi (sve sorte odnosa!) onda pokreni pitanja koja neodgovorena čuče ispod površine. Da li ima jednakosti između onoga što dajem ja i što daješ ti? Da li me ceniš i da li ja cenim tebe? Da li smo zajedno zato što to zaista želimo ili zato što moramo? U emotivnim odnosima – da li smo zajedno iz ljubavi i poštovanja ili iz navike? Da li naš odnos napreduje ili stagnira? Da li se može nešto rešiti i popraviti? Da li je vreme da shvatimo da smo ti i ja neodvojivi delovi jedne celine – ili je vreme da svako od nas ode svojim putem? Da li je naš odnos prosperitetan i deluje na nas kao pojedince da rastemo ili nas urušava, čini nezadovoljnim?
Po kartama – mnogo je pitanja koja je potrebno postaviti sebi. I tek kada sebi damo sve ove odgovore – znaćemo da li je taj nov početak – zaista početak nove faze za neko partnerstvo – početak u kojem će to partnerstvo rasti i napredovati. Ili je početak kraja…..
Da se razumemo – neće ovo biti rešeno sve automatski danas ili sutra, ne. Znate da mlad Mesec deluje sve do punog Meseca u istom znaku – a pun Mesec u znaku Vage imaćemo u aprilu sledeće godine…..
Budite dobro, pričajte sa sobom – možda imate sebi što šta vrednog i pametnog da kažete…..Srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3