Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 10.09.2021.

GUBITAK – LJUBOMORA
Iako je škorpionska sezona još podaleko od nas (mada, što bi rekla jedna divna starija gospođa koju sam poznavala – sve što ide, brzo dođe) od danas imamo trejler, uvod u predstavu, pokazatelj kako će se stvari i u kom pravcu odvijati i koja će nas energija pratiti.
A to škorpionski je teško, zahtevno, isključivo, dramatično i tenzično, kompleksno. Ali je isto tako i neizmerno duboko i jako. Jer, uloga škorpionskog elementa u našem životu jeste da trulež i otrov izbaci na površinu i saseče ga, da ono što je gnjilo odstrani. Da vidi nevidljivo i da iskopa istinu koliko god da je ona zatrpana ispod slojeva i slojeva laži. No, da se ovo ne bi pretvorilo u ep o  Škorpijama – da mi vidimo šta nam karte kažu….
Ne treba biti genije pa shvatiti da kada vam se karte zovu Gubitak i LJubomora – da tu neke opuštencije, fazona lako ćemo i uživancije baš i nema. Tako da će nas danas sopstvena koža žuljati, sopstvene misli napadati, a okolina i situacije oko nas baš nas i neće maziti. Čak i da se sve oko vas odvija relativno normalno i da ne postoje neka dešavanja koja vas izbacuju iz balansa – ono unutra nije mirno.
Pa tako danas stoje velike oscilacije raspoloženja i padovi u nezadovoljstvo, strahove, opsesivne misli, ljubomoru, osećaj da gubimo nekoga ili da gubimo tlo pod nogama, sledi serija žaljenja zbog propuštenih prilika i grešaka iz prošlosti, sledi zabrinutost za finansije  jer su troškovi pojačani a prilivi ih baš i ne prate u korak. Danas smo preemotivni, ali nije to ona blaga, slatka, lepa emotivnost, ne. To je duboka, snažna, prodiruća, prožimajuća emotivnost, ona koja ujedno peče i boli i steže i donosi jake nalete adrenalina. Preemotivni smo, pa smo i preosetljivi i sve ćemo doživljavati drastičnije, dramatičnije, snažnije.
Kada postoji ovako snažan element drame i tenzije u jednom danu, onda je naravno najgori mogući potez – doneti po bilo kom pitanju konkretnu odluku. Jer, ne donosimo je hladne već ustalasane glave i srca.
Inače, dan je odličan za sve što je tajno i mutno. Za sve što je skriveno….
I tako. Dan je zahtevan i šta da se radi. Takav nam je kakav nam je. No, čak i u ovakvom danu može se pronaći snaga i to ogromna količina snage. Može se pronaći energija koja vodi kroz prepreke. Pronađite sebe, ono unutrašnje svetlo koje vas vodi.
Budite dobro, srećno!!!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3