Kaži mi, kaži...

Karte dana – ponedeljak 06.04.2020.

UDOVICA – NADA

Pa, izgleda da nam je i ovaj ponedeljak dan sa onako, baš lepim šaltanjima raspoloženja. Nekako će nam biti problem da zakoračimo u novi dan – niti Udovica niti Nada nisu nešto posebno aktivne karte, pa je verovatno u prepodnevnim satima prisutno mrljavljenje, razvlačenje, ono kad jedan deo nas kaže „hej, stvarno bi trebalo da ustanem i da se pokrenem“ a drugi odgovara “ a zašto? baš mi je fino ovako, hajd još pet minuta….ili deset….još bolje – pola sata“.

Čak i kad se popridignemo na nožice lagane, bićemo jednom nogom u javi, a drugom u snu. Pogotovo oni koji su tokom ove noći koja je iza nas sanjali čudne i divne snove i teško im je da se suoče sa stvarnošću koja baš i nije toliko ružičasta i mekana ili oni koji su imali velikih problema sa spavanjem i san im nije hteo na oči.

Zato ćemo u većem delu dana biti kao da smo sa Marsa pali, pomalo ili pomalo više neorganizovani, pogubljeni, pričaćemo jedno, raditi drugo a misliti treće. Ukoliko imate neke važne obaveze, pokušajte da se maksimalno fokusirate jer em možete napraviti greške, em se završetak obaveza može razvući na ceo dan. Danas se suvislo dogovoriti sa nekim jeste misaona imenica. Mi želimo da se dogovorimo, nije problem u tome – ali se ne razumemo.

Ovaj ponedeljak donosi čas simboliku Udovice – tugu, neispunjenost, melanholiju a čas simboliku Nade – naravno – nadu, ali i neki čudan unutrašnji glasić koji govori – ma sve će to biti dobro, ne brini. Koliko ćemo tom glasiću verovati – e to je već posebna priča. U nekim momentima hoćemo, ali u drugim – jok. Baš zato i postoji ovo šaltanje, baš zato i postoji taj raskorak između unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta, baš zato postoje te oscilacije u raspoloženjima.

Ne znam da li bih ovaj dan mogla nazvati teškim……pre jako, jako čudnim. Ovo je dan u kojem nemamo istinski za šta da se uhvatimo da bi nas podiglo – sem tog unutrašnjeg, toplog osećaja za koji ne znamo smemo li da mu poverujemo….Drugi deo dana, naročito večernji sati su nešto bolji. Ta intuicija je mnogo jača, a zajedno sa njom dolazi i osećaj bliskosti i nežnosti prema onima koje volimo. Taj period može doneti blago mentalno rasterećenje i više optimizma.

Budite dobro u ovom čudnom ponedeljku. Sunce napolju sija, ali unutar nas se to isto sunce muči da probije blokade i zidove od magle. Iako je napolju proleće, u našim dušama ga još uvek nema….Biće!   Srećno vam bilo!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3