Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PONEDELJAK 13.06.2022.

TUGA – GUBITAK
Da vam pravo kažem – nadala sam se da ćemo sa nekim vedrijim kartama otvoriti ovu sedmicu. Jer, ipak je Mesec u Strelcu a Merkur će danas popodne preći u znak Blizanaca – Mesec u Strelcu širi optimizam, a Merkur u Blizancima pokreće.
No, Mesec je sutra pun, a svaki pun Mesec u kojem god znaku bio, donosi oscilacije raspoloženja, prenaglašenost emocija, mentalno i fizički nas uzburka. Isto tako – osećaj umora i iscrpljenosti će biti prisutan jer Merkur u Biku do popodnevnih sati pokazuje našu istrošenost – neko je fizički hronično umoran, a neko mentalno na kraju snaga.
I kao trešnjica na vrh torte – Venera u Biku koja se u ovoj nedelji intenzivno druži sa Uranom, Severnim Mesečevim čvorom i retrogradnim Saturnom. Pokazuje emotivno i materijalno rasulo i osećaj da ne znamo gde udaramo u ovim sektorima.
I kad sve ovo pročitam, stvarno mi nije jasno zašto sam priželjkivala neke opuštene i lake karte da otvore ovu nedelju? Onda su ove koje su izašle pravi pokazatelj i kakav je dan, ali i kakva je sedmica pred nama.
A sudeći po kartama, u ovom danu fali više radosti, opuštenosti i ležernosti. Pritisaka, teskobe, razmišljanja, brige, preispitivanja – ima više nego što bi trebalo. Obe karte su u Saturnovoj vlasti i govore da je energija ovog ponedeljka zgusnuta, opterećujuća, zahtevna, da crpi. Zato – pokušajte da ne forsirate sebe – ni mislima, ali ni fizički, jer dan nije lak ni za telo ni za dušu. Samo polako i nemojte ići preko svojih granica. Odmarajte koliko god ste u mogućnosti, pokušajte da se opustite sa ljudima koje volite i u aktivnostima koje vam donose mir.
Budite dobro, srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3