Kaži mi, kaži...

Merkur u kvadratu sa Saturnom – što se bore misli moje?

Merkur, planeta koja govori o mentalnom procesu, protoku misli, informacija, koja vlada putevima, papirima i dokumentima, ulicama, saobraćajem, internetom, trgovinom, prstima i rukama, decom – od danas ulazi u retrogradnu senku i u periodu od 24.-29.-og aprila kao i u periodu od 22.-og maja pa do 13-og juna biće u kvadratu sa Saturnom iz Vodolije (u ovom drugom periodu do 2-og juna će biti retrogradan a kasnije direktan).
O Merkurovoj retrogradnosti ćemo pisati drugi put, a sada nešto više o aspektu koji nam je aktuelan do 29-og aprila – Merkur u znaku Bika u kvadratu sa SAturnom iz Vodolije doneće mentalnu i fizičku neaktivnost. Nekoga će mrzeti, neko neće imati snage, neko će biti bez motiva, neko će biti toliko opterećen da će zabagovati, zablokirati. Ovaj aspekt govori o prihvatanju zahtevnih i komplikovanih zadataka gde se do rešenja ne dolazi lako, ali kada jednom uspemo da se izborimo sa problemima i nađemo snagu u sebi – dobijamo trajan i povoljan rezultat.
Aspekt nije povoljan za trgovinu jer se „roba“ prodaje teško ili je kupujemo sa greškom, prodavac nas vara i obmanjuje na neki način. Isto važi i za dogovore bilo koje vrste. Znači – otvoriti oči i uši, uključiti mozak na maksimum i NE ŽURITI kada se dogovaramo ili kada nešto kupujemo.
Aspekt donosi blokade ili nesreće u saobraćaju – ne samo prevoznim sredstvima već i u internet saobraćaju – pa su itekako mogući bagovi, blokiranja telefona ili računara ili to da vam isti pošandrcaju, pobrišu ono što vam je bitno ili pošalju poruke koje ne želite da drugi vide. Hakerski napadi.
Donosi potrebu da napravimo reorganizaciju po nekim životnim pitanjima jer istim nismo zadovoljni i shvatamo da su promene neophodne. No, da bismo to postigli moramo se fokusirati na jedno po jedno pitanje i ne ulaziti u nova dok postojeće ne rešimo i ne završimo. Energiju je potrebno usmeriti samo na PRIORITET.
Loši odnosi sa decom, povrede mlađim osobama, međugeneracijski sukobi itekako su mogući. Takođe, problemi sa papirologijom, otežano pribavljanje dokumentacije, kvarenje aparata i automobila.
Umor, jer smo preuzeli previše na sebe i teško nam je da se iskopamo iz mora obaveza koje dolaze sa svih strana.
Isto tako – okupiranost prošlošću, osećaj zablokiranosti u sopstvenom životu po nekim pitanjima, loša komunikacija gde je najviše naglašena tvrdoglavost i zatvorenost.
Zdravstveno – povrede, meteoropatske tegobe, problemi sa koštano zglobnim sistemom.
Pošto ovaj aspekt ima tendenciju da „uvlači“ u neka poludepresivna stanja, učmalost ili jako nezadovoljstvo – potrebno je kretati se, šetati – najbolje u prirodi, provoditi vreme sa decom ili osobama vedre i vesele energije. U ovim danima je potrebno odmoriti duh i telo.
Kada se kasnije budemo osvrnuli na ove dane, shvatićemo da smo obavili mnogo teške i mnogo komplikovane zadatke, rešili nešto što nam je bilo od životne važnosti, izborili se sa problemima uspešno.
Aspekt jeste nezgodan, ali donosi potrebu da se izborimo sa onim što je ispred nas.
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3