Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PONEDELJAK 14.02.2022.

TUGA – LJUBAVNICA 

Ah, kako različite energije boje ovaj dan!

Kroz kartu Tuga – koja ok, donosi i tugu, ali donosi i osećaj mlitavosti, mrljavosti, okrenutost ka prošlosti, mentalno fizičke isceđenosti, onaj fazon – na mišiće.

Kroz kartu Ljubavnica – sjaj, uživanje, ljubav, životna zadovoljstva, pogled u budućnost, lepršavost.

Ako bismo kartama dodelili određene delove dana, onda prva – Tuga u prepodnevnim satima donosi dominantan osećaj njanjavosti. Pa to može da se manifestuje kroz teško ustajanje, kroz neke potmule glavobolje ili prehlade, alergijske reakcije, osećaj težine u želucu. Takođe – kroz ne baš poletno raspoloženje, odrađivanje svega onoga što moramo i što treba uraditi, prolongiranje, odugovlačenje, rastezanje. Takođe – kroz vrtenje filmova u glavi – ali onih filmova koji se vezuju za prošlost, za zabrinutost, za bojazni. Optimizam je ovde vrlo slaba stavka i teško se može izboriti sa talasima muljavosti. U najboljem slučaju – ovaj prvi deo dana donosi usporenost tela, duha, misli. Zbog toga su mogući nesporazumi sa onima preko puta nas – kao da se ne čujemo na pravi način pa može dolaziti do zabuna, a u nekom baš drastičnom slučaju – i do tenzije i rasprava.

Drugi deo dana obojen kartom Ljubavnica – diže raspoloženje. Donosi potrebu da se trgnemo i da se okrenemo lepšim stvarima u životu. Donosi želju da se radujemo onome što dolazi i da ne žalimo za onim što je bilo ili što smo propustili. Donosi susrete i kontakte sa nama dragim ljudima i uživanje. Donosi da želimo da sijamo i da se dokažemo. Donosi da na prvo mesto želimo da stavimo sebe.

E sad, pošto u životu ne postoji crno i belo, isto tako ne postoji mogućnost da je prvi deo dana bljak a drugi deo dana fenomenalan. Neka energija ipak mora preovladati. I ovom ponedeljku će pečat dati karta Tuga. Naime – vidite da Tuga gleda na levu stranu a Ljubavnica na desnu. Ali, bez obzira što je Ljubavnica okrenula glavu na desno, kompletno njeno telo je ipak okrenuto na levo i daje dominaciju karti koja je ispred nje, priklanja joj se. Tako da – čak i kada u drugom delu dana osetimo taj talas pozitivnije energije, opet će postojati senke koje ćemo gurati u drugi plan. To vam je onaj fazon kad kažete „odlično sam, super mi je!“, kada se smejete iz sveg glasa i zaista želite da se opustite i uživate, ali ipak vučete neku unutrašnju težinu.

Tako da – senke danas igraju svoj ples oko nas i u nama. Pokušavaju da nam stave fokus na prošlost, na celu paletu teskobnih osećanja i briga. Naše je da se čupamo iz svega ovoga i da dižemo raspoloženje – kroz rad, kroz druženje, kroz kontakte sa bliskim ljudima, kroz uživanje svake vrste.

Lep i sunčan dan je pred nama. Pa hajde da se više radujemo i više smejemo!

Budite dobro, srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3