Kaži mi, kaži...

Karte dana – ponedeljak 23.03.2020.

LOPOV – SREĆA

Dan za tišinu, misli, razmišljanja. Sve oko nas je utihnulo, zvuci su se prigušili i ostali su samo odjeci one užurbanosti i vreve na koju smo navikli, sa kojom smo se saživeli. Odjednom smo ostali sami sa sobom – neko sa najboljim prijateljem, neko sa najgorim neprijateljem. Ovog dana, bili okruženi kolegama na radnom mestu (velika podrška svima onima koji u ovoj situaciji rade zbog svih nas), bili okruženi poslom kod kuće, bili okruženi članovima porodice, bili sa partnerom – sami smo.

Očigledno ne samo ovog dana, na velikom smo preispitivanju sopstvene duše. U velikim unutrašnjim razgovorima. Sve ono što se dešava oko nas otići će u drugi plan, i ostaće samo ono što se dešava u nama. Ostaćemo mi, ogoljeni – ali ovog puta ogoljeni sami pred sobom. Neko će se iznenaditi sopstvenom snagom, humanošću, snagom volje, neko će se iznenaditi ljubavlju koja izbija iako joj ni vreme ni mesto nije (ne tandrči Olga, uvek je vreme i mesto za ljubav), neko će se iznenaditi kada shvati da je drugačija osoba od onoga što je mislio. Sa druge strane, neko je mislio da je jak i nepobediv – a sada shvata da to nije baš tako. Mislio je da je hrabar, a sada se sa sopstvenim strahom suočava i on ga parališe.

Unutrašnji uvidi koji ovih dana izlaze, pravi su. Za nekoga na žalost, za nekoga na sreću. Jer, iako je Lopov neopipljiva karta i govori o toj magli koja je trenutno u nama, ipak je karta Sreća u ovoj kombinaciji ono što daje tlo pod nogama. Mogli bismo to da protumačimo ovako – unutrašnji uvidi i razgovori daju nam temelj za novo. Za nove načine funkcionisanja, nove ljubavi, nove povezanosti sa ljudima, nove nas.

Kako god to izgledalo – ovo su dani ljubavi. Ljubavi prema drugima, ljubavi prema sebi, ljubavi prema tlu na kojem stojimo, prema vazduhu koji dišemo, ljubavi prema životu koji vrvi oko nas, ljubavi univerzalne i prave. Iako kažu da je sreća neuhvatljiva, u ovoj kombinaciji karata nije, naprotiv. Ova kombinacija karata prvenstveno govori da je sreća već u nama, možda zatrpana, skrivena, ugušena – ali da izlazi. Danas će mnogo te sreće biti i oko nas i u nama. Kroz povezanost sa sobom i sa drugima. Osetićemo se intuitivno, a onda dotaći – neko rečju, pozivom, neko i susretom (ti koji se susreću, maske da nosite! 😀 )

Čak i da se ne dotaknemo, duše nam se ovih dana sreću sa onima koje volimo, sa onima sa kojima ćemo ostati duboko povezani na dalje. Jednom, kada sve ovo prođe.

Budite dobro, ljudi dragi. Čak i ova muka može učiniti da postanemo bolji nego što smo bili. Ako Bog da i sreća junačka – od maja će sve ovo biti iza nas. Čuvajte se, srećno!!!

Voli vas puno vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3