Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 01.09.2021.

OFICIR – NADA
Oficir kaže – ja sam ODLUČIO da me danas ništa neće pokolebati, da ću odgovorno i vredno izvršavati svoje obaveze, da me ni jedna teškoća neće zatalasati niti izbaciti iz takta. U dogovorima ću biti miran i staložen, čuću šta drugi imaju da kažu i predlože i umeću da napravim kompromis – ali onaj koji ipak ide meni u korist. Neću da se nerviram ukoliko nešto ne ide kako sam ja zamislio i po mom – nego ću se lepo presabrati, razmisliti i pronaći način da to sredim. Danas neću da razmišljam o budalaštinama i da dozvolim da mi misli lutaju – ne mogu sada da se bavim razmišljanjima o tome šta ta neka osoba radi i da li misli na mene. I neću razmišljati o tome da li mi je drago biće verno ili nešto mulja ispod žita – takve stvari mi samo odvlače pažnju i dekoncentrišu me. I neću se baviti pitanjima ko koga više voli i da li voli uopšte. I neću kasniti! I stići ću da odradim ono što već danima razvlačim, premeštam sa jednog mesta na drugo ili se pravim da ne primećujem.  Ja sam danas FOKUSIRAN, jak i stabilan! I da, rešio sam da od danas krenem da vežbam. I rešio sam da ostavim cigarete, evo baš ove srede. I više neću da jedem slatkiše, vreme je da se uvedem u red.
A Nada kaže – pa gde si ti pošao mukice, bez da si se sa mnom dogovorio? Sad ću da te umotam u sto maglovitih slojeva, da te zaogrnem oblacima i dimom, da ti šapućem na uvo i dodirujem te nevidljivim prstima. Pa zar stvarno misliš da se danas samo TI pitaš? Saplitaću te u komunikaciji pa nećeš moći da pronađeš prave reči. Razbijaću ti koncentraciju ubacujući ti u glavu misli koje te vuku daleko. Stavljaću ti nevidljive prepreke pa ćeš pet puta morati da radiš istu stvar. Pokrenuću ti emocije pa nećeš moći da budeš tako hladan, odlučan i čvrst kao što si zamislio. Napraviću te plačljivim i uvredljivim i impulsivnim pa ćeš krenuti da se džapaš i raspravljaš i dokazuješ kao neko razmaženo dete. Nećeš da misliš na tu osobu, kažeš? E vala baš hoćeš – i to tako da nećeš moći da je izbaciš iz glave i to će te učiniti sentimentalnim i plačljivim. Učiniću da kasniš gde god da kreneš ili da moraš da jurcaš da bi stigao u poslednjem trenutku, toliko zaduvan i iscrpljen da je sva tvoja mirnoća isparila usput.
Jasno vam je, jel da? Danas bi mozak i racio hteli baš da budu na prvom mestu i da sve odrade po propisima i onako kako ste zamislili. Ali teško da će emocije, srce, duša to dozvoliti. Isto tako – karta Oficir zaista govori o odlučnosti, hrabrosti, volji, koncentraciji, našim sposobnostima – ali karta Nada govori da će se sto i jedna prepreka i vidljiva i nevidljiva i kroz ljude i kroz okolnosti – postaviti ispred nas.
Koliko god ja na simpatičan način pokušavala da vam objasnim ovu sredu, suština je da ona nije ni malo laka. Ni za racio ni za emocije. Nerazumevanja, nesporazuma i prepreka može biti koliko ti duša želi. Emocije hoće vrcati na sve strane, ali ni one ne mogu da se iskažu u potpunosti – i one imaju prepreku. Zato danas očekujte velike oscilacije u raspoloženju i osećajima.
A šta da vam kažem osim – budite dobro i srećno!!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3