Kaži mi, kaži...

Venera u tranzitu kroz znak Bika – mart 2020

Draga nam planeta ljubavi, uživanja, novca i svega lepog i slatkog je preživela (a i mi sa njom) prethodni period – tranzit kroz znak Ovna gde je bila nestrpljiva, usplamsala (na svoju štetu), impulsivna. Kvadrirala se sa Jupiterom iz Jarca – što je donelo preterana ljubavna očekivanja ali nemogućnost realizacije istih i ulazak u odnose koji su u prvom trenutku izgledali kao ostvarenje snova, ali vrlo brzo pokazali svoje lice. Kvadrirala se sa Plutonom isto iz Jarca – pa je ljubomora, opsesivnost i pokušaji dominacije napravila dar mar u mnogim relacijama. I na kraju – kvadrirala se sa Saturnom – doživevši blokade i ograničenja, udaljavanje od onih koje volimo, bilo kilometarski bilo mentalno, vraćanje na prošle priče i u prošlost ili ulazak u nove emotivne odnose koji iako na prvi pogled obojeni sudbinskim bojama i onim „to je to“ – moraju da donesu težinu, restrikcije i na kraju – hladnoću.

E, od danas je u znaku Bika, u znaku kojim vlada i u kojem se oseća dobrodošlo, sigurno i smireno. Tu će biti tokom celog marta i preći u znak Blizanaca trećeg aprila.

Ono što je izuzetno dobro tokom ovog tranzita jeste smirenost, postojanost, poboljšanje materijalne situacije, probudiće se apetiti i želje….Želećemo da uživamo, želećemo „opipljive“ dokaze ljubavi, razmišljaćemo na praktičan način, i svoje planove ćemo moći da realizujemo, polako ali sigurno. Ovoj Veneri ne trebaju obećanja i snovi, treba joj realnost, ona se „ne pali“ na priče, već na dela, ovo su vam one varijante – Nemoj me gledati ili mi govoriti da me voliš…..već me poljubi tako da mi se zavrti u glavi i da izgubim tlo pod nogama….Ovaj nam period donosi jako velike mogućnosti da se stabilizujemo, smirimo, da opuštenije funkcionišemo i u ljubavnim, ali i u poslovnim odnosima. Dobar je trenutak baš za pokretanje poslovnih priča, jer je izvesno da će one biti finansijski vrlo isplative.

Ono što je blago negativno jeste sklonost ka preteranom uživanju u hrani i piću, potreba da priuštimo sebi neke stvari koje su luksuznije, što nam može isprazniti novčanik, ali i – lenjost. Možemo biti statičniji nego inače, nespremni na promene, i možemo se čvrsto držati nekih ljudi ili situacija, čak iako one nisu dobre po nas. Inicijativa će biti ne naročito naglašena i funkcionisaćemo po principu da se naviknemo na okolnosti, umesto da pokušamo da ih promenimo. Takođe, mogu se probuditi i ljubomora i posesivnost u partnerskim odnosima. Neki će čak ljubav gledati kroz materijalnu prizmu ili se pak okretati ka odnosima koji su ispunjeni samo čulnošću, strašću, uživanjem….

No, čak i sa ovim lošijim osobinama, ovo je izuzetno jaka i povoljna pozicija za Veneru, a iskreno rečeno – i za nas. U danima koji su pred nama uživajte opuštenije, volite se intenzivnije, funkcionišite stabilnije. Sva čula su probuđena do maksimuma!

Venera će se u svom tranzitu prvo zagrliti sa Uranom – dejstvo kreće već sada i trajaće sve tamo negde do ulaska u drugu dekadu marta. Venera i Uran pokrenuće ljubavi preko društvenih mreža, preko prijatelja, ulazak u odnose koji su potpuno novi, neobični a u isto vreme vrlo osvežavajući za našu dušu. Prepustićemo se ljubavnim munjama i gromovima, sve u varijanti – ma nek ide život ! Ne želim ovo da propustim ! Takođe, ovaj će period obeležiti sve vrste kombinacija po pitanju finansija i posla, pomalo rizični potezi, berza – i mora se priznati da će za neke od vas ovo biti dosta isplativ period.

Sledeći aspekt koji pravi je sekstil sa Neptunom – pred kraj druge i početkom treće dekade marta. Gde je Neptun, tu je i zanos, ali ovog puta taj zanos ima osnova i može potrajati. Gde je Neptun tu je i tajna – slatka, uzbudljiva, neuhvatljiva, kao i romantika…..U poslednjoj nedelji marta Venera će praviti trigon sa Jupiterom i Plutonom – za posao i finansije odličan aspekt, a nije ni malo loš ni za emocije.

Tokom celog meseca Venera će se juriti sa Marsom, kao i tokom aprila. Iako se neće dogoditi tačan aspekt, jer će Venera u aprilu krenuti da usporava, pripremajući se za svoj retrogradni hod – ipak će ove dve planete konstantno, preko znakova imati dobar odnos.

Tokom marta očekuje nas jedno mirnije i stabilnije putovanje. Napravićemo neke ozbiljnije, velike pomake i po pitanju ljubavi i po pitanju posla. Uživajte u martovskoj Veneri u Biku, jer već od aprila, ne samo posredstvom Venere već i drugih tranzitnih planeta – sledi tumbanje….

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3