Kaži mi, kaži...

Karte dana – utorak 14.04.2020.

LJUBAVNICA – NADA

Simboliku ovih karata bismo mogli svesti u jednoj, jedinoj rečenici – Što se bore misli moje? Ljubavnica je „opipljiva“ i predstavlja naš fizički, realni deo. Nada je eterična i predstavlja misao, intuiciju, san, veru, duhovnost, ali predstavlja i preispitivanje, sećanje, predstavlja taj neki šapat u nama koji ne možemo i ne uspevamo da kontrolišemo. Trudimo se da budemo stabilni, čvrsti, jaki – ali nas nešto unutar nas ljulja i talasa iznutra tu našu mirnu površinu. Eho prošlosti odzvanja i bori se da izađe, a mi pokušavamo da ga sprečimo.

Posle ovog eteričnog uvoda, hajmo da se malo spustimo na zemlju i da vidimo šta nam karte donose. U najpozitivnijem mogućem smislu – danas imamo talas inspiracije, kreativnosti, odlične ideje koje možemo da primenimo u svakodnevici. Danas možemo da „zavedemo“ one sa kojima smo u kontaktu. I uopšte nije važno da li ih emotivno zavodimo ili poslovno lako vodimo priču u onom smeru koji nama odgovara. Dokle god slušamo intuiciju – na pravom smo putu. Kroz emotivne i poslovne brzake koji ovog utorka mogu da se aktiviraju lako ćemo izaći na mirnu reku. Ovog utorka treba primeniti onaj fazon – mir, mir, mir – niko nije kriv. Dakle, mirom, stabilnošću, praćenjem unutrašnjih putokaza i traženjem kompromisa (ali da onako, ipak nešto više ide nama u korist) – postići ćemo da ovaj dan završimo uspešno.

Naravno, postoji i ono negativno. Može nas mučiti prošlost, mogu nas mučiti neki neraščišćeni računi (bilo sa sobom ili sa drugim ljudima), može nas mučiti griža savesti ili strah. Naša osećanja mogu jako oscilirati, a to će nam smetati u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Jer, čas ćemo se smejati, čas biti besni, čas potišteni, a čas spremni da nekog pojedemo za doručak. Ukoliko ste u ovakvim fazama – borite se kako znate i umete.

Postoji još jedna interesantna simbolika. Danas „osećamo“ jedni druge. Ukoliko intenzivno razmišljate o nekome, budite sigurni da ste i vi toj osobi u glavi. Danas je taj link između duša izuzetno jak. Ta povezanost će nekome doneti smirenje, nekome osmeh u uglu usana, a nekome tugu i osećaj uskraćenosti. Svakom svoje i svakom ono što mu pripada i što je zaslužio.

Dan je mutan pa i naša raspoloženja muti. No, ipak je karta LJubavnica na prvom mestu i jaka – pa će se snaga pronaći za sve.

Budite dobro, malo maštajte, malo sanjarite, nemojte se „kačiti“ sa onima koji su oko vas i gledajte sa nadom u budućnost i u naredne dane. Sve će doći na svoje mesto. Srećno vam bilo!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3