Kaži mi, kaži...

Karte dana – sreda 17.06.2020.

DAR – VENČANJE

Što volim ovakve dane, u kojima se probudim sa glavoboljom, pokušavajući da pronađem pritisak koji me je napustio i odlutao u podrumske prostorije….Naravno, inspiracija u ovakvom danu mi je minorna, a optimizam minus pedeset….I onda izvučem karte dana i izađu Dar i Venčanje…..

Da se razumemo, karte nisu ni malo loše – jedina im je mana što su spore i statične. I kako bih ja to optimistično prevela?

Na primer – da u suštini u ovom danu manjka motiva, manjka inspiracije, manjka tog voljnog momenta koji treba da nas pokrene. Ukoliko bismo uspeli da se aktiviramo, da nateramo sebe da delamo – pa….prilično je izvesno da ne bismo prošli ni malo loše. Ipak je osnovna simbolika ovih karata ostvarenje željenog, možda čak na lakši način nego što to mislimo.

Dakle, jedino što je istinski važno ove srede jeste da nateramo sebe na pokret. Da se uposlimo i fizički i mentalno. Mogu se pronaći rešenja, mogu se neke stvari koje su nam važne aktivirati, mogu se uspešno privesti kraju obaveze, poslovi ili situacije. Može se pronaći kompromis, može se dogovoriti.

Interesantno je da nam ova sreda daje šanse, ali u isto vreme ne daje nam volju i motiv. E taj motiv i tu volju treba probuditi! Ukoliko to ne uradimo – ili ćemo prekunjati ceo dan, premeštati se s mesta na mesto ili ćemo krenuti da se zatrpavamo hranom – najpre slatkišima. Zakucaćemo se dibidus.

Elem – hajd na nožice lagane! Nemoj tamo da mi kunjate po ćoškovima i da samo gledate šta ćete smazati i u koju fotelju ćete se uvaliti. Momentalno da ste se bacili u akciju! Jer aktivnost danas jednako je uspeh, jednako je dobro raspoloženje, jednako je ostvarenje i rešenje!

Tri, dva, jedan – kreni! Nema izgovora! Srećno danas!!!!!

Voli vas vaša ne toliko optimistična, ali zato motivaciona Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3