Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 18.11.2020.

ČEŽNJA – VESELJE

Čežnja za veseljem? Želja za opuštanjem? Tuga za radošću? Hmmm……a možda može i ovako – ne gledaj u prošlost kad ti budućnost već kucka na vrata? Ili – vreme je da izađeš iz letargije i pokreneš se jer dobre stvari čekaju na tebe? Ili – dosta je čekanja, vreme je za delanje? A može i – dete, man` se sete, život i radost čekaju na tebe!

Jesu li zeznuti ovi dani u kojima smo? O, miša mu poljubim – jesu. Stislo,jel da? Venera koja je vladar obema kartama kaže gde je stislo – oko srca, oko novčanika, oko životne radosti, oko poleta, oko uživanja! Ispunjenost u svemu ovome nam nekako izmiče, daje nam se na kašičicu, na gric, na mrvicu, na kratak trenutak, na malkice – tek toliko da se pretekne!

A malo i mi doprinosimo toj našoj stisnutosti i mrvičastoj sreći, znate? Doprinosimo zato što je optimizam nestao iz nas, jedva ga na mišiće izvlačimo negde iz budžaka. Doprinosimo zato što možda uporno sklanjamo pogled od onih situacija koje su nam teške i nećemo, ne možemo da ih pogledamo u oči. Teško nam je da se suočimo sa istinama, još teže nam je da ih svarimo. Dokle god tapkamo u mestu, na tom mestu ćemo i ostati. Dokle god zevamo u prošlost sa setom i melanholijom, budućnost ne postoji za nas. Vreme je da konačno svarimo sve ono što nam opterećuje želudac i da krenemo napred. Ne sporim, to varenje jeste teško. Ali je izvodljivo.

Generalno gledano, ovaj dan može da donese neke dobre situacije, naročito po pitanju odnosa – poslovnih, emotivnih ili bilo kojih drugih. Može se napraviti kompromis i dogovor, mogu se mnoge situacije razrešiti i pokrenuti. Danas možemo i sami sa sobom da se dogovorimo po mnogim pitanjima i zauzmemo neki nov pravac, lagano krenemo njime.

Sve ono što je istinski od neba podržano, danas može da se pokreće. Ono što nije podržano – džabe gledati u to kao tele u šarena vrata, džabe truda i razmišljanja – raspašće se, danas ili u nekom skorijem vremenskom periodu. U prevodu -ako vam danas srce i optimizam u nekoj situaciji, u nekim odnosima, sa nekim ljudima – poskoči od sreće ili vam donese talas pozitivne energije – na tu stranu idite! Tamo gde osećate okove, stegnutost, stisnutost, tugu i neispunjenost – nije više vaše mesto.

Pratite, osluškujte, gledajte. Oni putevi o kojima smo pričali, one smernice – sada postaju sve jasnije i vidljivije. Prave se nove trase za nas. Da krenemo, šta mislite?

Budite dobro!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3