Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 19.05.2021.

GUBITAK – LOPOV

I opet kiša i mutno vreme – otprilike dvehiljadeosamstošezdesetiprvi put u ovoj godini. Jer, nije padala dovoljno. I nije dovoljno sprala sa nas slojeve teskobe, nije nam do kraja izbrusila misli, reči, srce, dušu, kožu – još mora. Nije nas dovoljno natopila, omekšala.

A u ovom danu – prva karta koja nam je postavila sačekušu je Gubitak. Znam da zvuči rogobatno i pomalo ubadajuće, ali nije to baš tako. Jer Gubitak je dogovor, dogovor dve osobe koje su potrebne jedna drugoj. I nije važno da li je u pitanju poslovna saradnja, porodična ili prijateljska konekcija, da li su u pitanju emocije – mora se sesti i razgovarati. I obzirom na prirodu karte – ovo nikada nisu laki dogovori, jer se oba učesnika trude da „pobede“ i da nekim potezom izmanipulišu drugu stranu. A sa kartom Gubitak – ne može pobediti niko. Može samo da se nađe kompromis, da se obe strane odreknu nečega, da popuste.

Lopov je tu da pokaže da je danas ono što se vidi i ono što zaista jeste – dijametralno suprotno. Da treba biti mudar i ne reagovati na prvu loptu ili informaciju – jer je itekako moguće da ne vidimo dobro ili da je informacija koju smo dobili nepotpuna, netačna, lažna. Takođe, govori o tome da ćemo danas imati potrebu da otkrijemo ono što nam je skriveno. Ili da ćemo delovati prikriveno, šunjati se na vrhovima prstiju oko neke situacije ili osobe – ali psssst, tiho – da nas neko ne bi video i čuo. Isto tako – govori o tome da nam je intuicija pojačana, da osećamo i naslućujemo sve ono što je od nas skriveno.

I, kako bismo mi mogli da ove dve karte iskombinujemo? Hm….iskreno rečeno – obzirom da je Mesec trenutno u znaku Lava – ja bih očekivala više radosti u ovom danu, gledajući sa astrološke strane. No, karte ne podržavaju ovo nešto naročito – pre govore o lažnom sjaju i napinjanju da dokažemo da nam je dobro i da smo super, pre govore o tome da trošimo vreme ubeđujući sebe i druge da smo fenomenalno, dok u pozadini svega ipak stoji mutljag i nemiri.

Sudeći po kartama – dan će nam crpeti energiju jer će biti faza u kojima pokušavamo da se dokažemo i u kojima se natežemo u nekim dogovorima i pregovorima, ali i faza u kojima vreme prolazi sporo da sporije ne može biti a misli nam vrludaju ko zna gde.

Dan je dobar za sve što je skriveno i tajno, za sve što se radi nekome iza leđa, dobar je za svaku vrstu šunjanja i muljanja….

Hajd, nadam se da neću biti u pravu, da su danas karte zakazale i da će ipak taj Mesec u Lavu doneti istinski sjaj i radost koji su nam, o toliko potrebni….

Budite dobro, srećno!!!!!

 

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3