Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 18.05.2021.

VESELJE – TUGA

A jeste dobar ovaj dan! U svojoj suštini je dobar – dan da se voli, raduje, dan da sebe stavimo na prvo mesto, da se ponovo u sebe zaljubimo, dan da se veselimo što smo tu, što sija sunce, dan kada želimo da na sve gledamo sa pozitivnije i optimističnije strane.

E sad, pošto nam se karta Tuga ničim izazvano namestila da nam kvari posao i uživanje, kako bismo je mogli protumačiti? Na primer – da će talasi lošeg raspoloženja, talasi prošlosti, blokada, ograničenja, težine – pokušavati da se probiju i zauzmu prvo mesto kod nas. To bi vam bio onaj fazon – kada u najsunčanijem danu, oblak pređe preko sunca i na kratko se sve smuti i smrači. Oblaci – stop! Danas želimo da sijamo!

Isto tako – okolnosti i drugi ljudi će pokušavati svojim uticajem da nam pobrčkaju raspoloženje. Neko ili nešto da nas iznervira, neko ili nešto da nas smori.

Psihološki gledano – ovo je dan u kojem želimo da rasteretimo svoju dušu od sećanja, od bolova, od pritisaka – potrebno nam je da pronađemo unutrašnji balans i razlog za radost. Da će to biti lak zadatak – pa ne baš, jer sve ono što nam dušu mori kao da će čekati iza ćoška, neki trenutak naše neopreznosti – da ponovo promoli glavu. Zato nemojte da se iznenadite ukoliko se promene raspoloženja budu smenjivale u talasima. U trenucima kada mutna reka pokušava da vas obujmi i uvuče u svoje virove – nemojte joj to dozvoliti jer razloga za radovanje uvek ima!

Ovaj dan itekako može doneti i neke lepe razgovore i slatko flertovanje i dobre dogovore, može doneti opuštenciju i lakoću. A to što će povremeno nešto pokušavati da nas saplete – pa, šta da se radi – prepreke i postoje da bismo ih preskakali, zaobilazili, savlađivali. A danas to možemo.

Budite dobro u ovom danu, srećno!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3