Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 24.02.2021.

VENČANJE – KUĆA

Htela sam u jednom trenutku da se našalim i da napišem – mislim da su mi se karte pokvarile, sve izlaze neke teške i statične – nikako da u dnevno otvaranje upadne neka koja će malo da razmrda situaciju. Ali znam da nisu pokvarene, samo pokazuju ono što zaista jeste.

Objasniću, da biste znali šta je ono sa čim se suočavamo od ulaska u ovu godinu pa sve do početka marta – tamo negde četvrtog, petog. Oni koji su razgovarali sa mnom su upozoreni na vreme – januar i februar su preslikana 2020-a godina, cela nagurana i stisnuta u dva meseca. Dva meseca mentalnog kolapsa i težine. Dva meseca u kojima hodamo sa nogama do butina zaronjenim u živo blato i što više pokušavamo da rešimo situacije koje nas muče i da ubrzamo – čini nam se da sve dublje tonemo ili sve sporije hodamo.

I u ostalim mesecima ove 2021-e godine imaćemo probleme (a gde je život bez problema, jel da?) – biće meseci koji su izrazito teški – kao što su jun i jul, kao što su novembar i decembar – ali neće biti više ovolike i ovakve težine kao što je tokom januara i februara.

A zašto je to tako? Da se ne bavimo planetama i aspektima nego da idemo razumski, logično – zato što su januar i februar „repovi“ 2020-e godine. Sve ono sa čim se nismo suočili i rešili tokom protekle godine, sada nas lupa duplo jače. Znate, svakom od nas se da prilika da reši nešto – jedna, druga, treća…..a ako mi izaberemo da ne rešimo iz ko zna kojih razloga – e onda se situacija reši sama od sebe, obično na najteži i najopterećujući način po nas.

U godišnjem horoskopu sam napisala – što se više držite starog i starih obrazaca, teže će biti. Jer, ova godina traži promene i kretanje napred. Traži da se staro ostavi iza sebe i pogleda novome u oči. E zato nas sada januar i februar stiskaju – uvlače nas u mentalne, fizičke, finansijske i poslovne dubioze. Verovali ili ne, govore nam – radiš pogrešno, promeni!

E zato konstantno izlaze teške i statične karte. I nije problem, kada Mars bude prešao u Blizance 4-og marta – živnućemo. Pojačaće se energija, postaće protočnija. I možete izabrati da ne uradite ništa nego da čekate da vas energija sama pokrene. Ali, nerešeni problemi će ostati tu i dalje. I čekaće – jun ili jul, novembar ili decembar. I onda će se rešiti sami. Zato ih rešavajte sada, baš sada kada vam je najteže. Jer – jesu rešivi.

Suočite se sami sa sobom, jer to jeste prvi, ali i najzahtevniji korak. I uopšte nije bitno koji vas segment muči i koje pitanje opterećuje – bitno je šta ćete VI uraditi, šta ćete vi promeniti. Jer, prvo moramo da promenimo sebe, da bi se situacije oko nas promenile.

I znam da biste radije da vam pišem vesele i optimistične tekstove. Da vas neke vesele i lepe reči „dignu“ na trenutak. Ja to mogu, ali to će vam nabaciti osmeh na lice samo na kratko. Sve ono što je zapelo, biće i dalje tu u vama i oko vas. Zato danas biram da vam pišem ovako. Danas biram da ne umotavam istinu u šarene papiriće.  Probudite se i pogledajte realnosti u oči. I vidite šta možete uraditi da je promenite – počevši od sebe.

I evo obećavam – od sutra vam pišem samo veselo i lepršavo. Sve okrećem na humor – čak i najgore karte, čak i najteže aspekte.

Do sutra. Srećno!!!

 

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3