Kaži mi, kaži...

Karte dana – sreda 29.04.2020.

UDOVICA – NADA

Pa….baš i nije neki lagan i opušten dan pred nama. Ok, karta Udovica u nekom najpozitivnijem smislu hoće da da odgovornost prema sebi i drugima, odgovornost prema obavezama koje imamo – ali ovde se rade stvari zato što MORAMO, ne zato što to želimo ili zato što nas to raduje. A znate i sami kako to izgleda kada nešto morate – ok, bavite se time ali niste ni malo ekstatični i u varijanti ste „dobro, hajd da to odradim da me ne bi smarali, da mogu da budem miran…“

Karta Nada isto sa neke pozitivne strane daje mekoću, intuiciju, nežnost, empatičnost, veru. Ali, kada imamo ovako tvrd dan, ta mekoća i nije baš dobrodošla, naprotiv – samo može učiniti da nam sve pada još teže nego inače.

Znači, danas smo zakucani. Zakucani u onome što MORAMO, a u nemogućnosti da dosegnemo ono što ŽELIMO. Zakucani u obavezi i odgovornosti, a ono što nam dušu ispunjava samo ostaje u mislima i snovima. Karta Udovica je prošlost i težina, karta Nada je san i mašta. Danas gledamo u oči breme prošlosti, danas se suočavamo sa odlukama koje smo doneli, danas nam je toliko jasno gde smo pogrešili ili šta smo trebali uraditi…..nekada. Ali, nekada je bilo i prošlo i vratiti se neće. U prošlosti danas samo možemo tražiti odgovore, one koji će nam pomoći da u novim danima koji su pred nama ne napravimo opet iste greške. Ili da postojeće ispravimo? I to je moguće u nekim slučajevima. Treba duboko zaroniti u sebe i pronaći put jer on uvek postoji pa čak i ako je na prvi poged preprečen kamenim blokovima i obrastao trnjem.

Da, čak sam i ja pomalo mračno poetski raspoložena od jutros, ali evo – od ovog momenta pišem realno, ono šta će biti i kako ćemo se osećati danas. Dakle, na prvom mestu – ovo je dan da u sebi pronađete izlaz iz situacija koje vas po bilo kom pitanju muče ili opterećuju. Ako nešto treba da se konkretno uradi – uspećete da u sebi pronađete snagu, pa makar to bilo na mišiće. Ukoliko treba da se izmisli put, rešenje za  bilo koje pitanje – danas ideje postoje, razradite ih i primenite, ako ne baš ove srede a ono u narednim danima. Danas za sve što vas tišti postoji podrška ili od članova porodice ili od ženskih osoba. Potražite savet, od onih koji su iskusniji, realniji ili mudriji od vas. Dva para očiju uvek jasnije vide putokaze. Raspoloženja će nam biti sa jako velikim oscilacijama i tu pravog leka nema osim ne dozvoliti da vas ona mračna uvuku.

Danas se možemo brinuti i zbog članova porodice ili zbog prijatelja – zbog njihovog zdravlja, raspoloženja, tegoba koje imaju. Ili će nam pak oni jako nedostajati. Dajmo podršku onima koje volimo, otvorimo svoja srca za one kojima je pomoć potrebna. Ne zaboravite – put, izlaz uvek postoji. Danas će nam ga dati intuicija i odgovore ćemo pronaći u sebi, a može nam ih dati i prijateljica ili sestra, majka. Tuge i blokade koje nosi karta Udovica mogu se pobediti verom, nadahnućem, emocijom i nežnošću koje nosi karta Nada. Karta Udovica jeste tamna i oblačna noć duše, ali je zato karta Nada prvi jutarnji sunčev zrak koji se pomalja na horizontu i prvi dašak mirisnog povetarca koje te iste oblake i mrak u duši počinje da rasteruje.

Ako mene pitate, ja bih vam rekla – nemojte nikakve konkretne poteze niti odluke po bilo kom pitanju primenjivati danas. Neka prenoće, neka se slegnu. Pustite raspoloženja i nemire da utihnu.  I onda oslušnite sebe i odgovori će doći.

Da ne zaboravim – osim oscilacija raspoloženja, ova sreda može da donese i tegobe sa hormonima, nervozom, alergije, probleme sa kožom, pritiskom i varenjem. Ako nam je sve ostalo kako treba – onda će nam zdravlje klackati….

Budite dobro i srećno danas!!!!!

Voli vas vaš mračni poeta – Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3