Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 08.02.2022.

OFICIR – ČEŽNJA

Donekle sličan dan prethodnom. Opet imamo klackalicu između obaveza, onoga što se mora ili što bi trebalo uraditi – Oficir, i onoga što osećamo, što želimo i za čim čeznemo – Čežnja.

Danas imamo određeni stav, određeni pristup prema obavezama ali i prema ljudima u našoj okolini. Taj stav i pristup mogu biti odlučni, stabilni, energični – verovatno ćemo drugima izgledati kao neko ko zna šta radi i zna šta hoće. U nekim slučajevima mogu nas doživljavati i kao zatvorene, kao hladnokrvne, kao da nas ništa ne dotiče. Ili drugi ljudi tako mogu izgledati nama. No, ono što je unutra – krhko je i nestabilno – kao da smo svi kolektivno oko sebe izgradili neke ograde, zidove, izgradili lica pod maskama – duboko krijući ono naše „meko jezgro“ koje je nesigurno, osetljivo, povredljivo, neodlučno po mnogim pitanjima.

Danas ta odlučna lica stavljamo u prvi plan i fokusiramo se na obaveze. No taj nesigurni osećaj iznutra može nas kočiti, činiti da potonemo u razmišljanja, da smo malodušni, letargični, da krenemo pa stanemo pa nam treba vremena da se opasuljimo i trgnemo da bismo krenuli opet.

Tokom celog dana ove oscilacije će biti prisutne. Verovatno će postojati trenuci u kojima ćete se bolje boriti sa njima, ali će zato postojati i oni momenti u kojima uspevamo sami sebe da zabagujemo.

Potreba za promenama i akcijom je jako izražena, samo treba savladati sebe i te unutrašnje klackalice. Ovo se naravno vezuje za sva pitanja i sve oblasti života.

Vidite, ovo je dan kada možemo pokrenuti, završiti, obaviti mnogo toga. Možemo napraviti i vrlo dobre poteze u bilo kom segmentu – ali taj osećaj iznutra koji bismo najpre mogli nazvati mentalno – emotivnim umorom – itekako će postojati.

U postojećim emotivnim relacijama – spolja gladac a iznuta jadac. Pokazujemo jedno, osećamo drugo. Čak i da je sve najbolje između partnera i vas – postoji taj osećaj nemogućnosti da osetimo suštinsku bliskost i pripadanje. Nova poznanstva, ulasci u nove emotivne priče ili vraćanje starim emotivnim poznanicima – sve je to moguće i ima osnova za trajnost, ali vuče težinu i rolerkoster emocija. Što se te prošlosti tiče – ona je jako prisutna u ovom danu – kroz sećanja, žaljenja, nedostajanja.

Čudan neki dan, ovaj utorak. Marsov dan (Oficir) pa traži akciju i delovanje, a iza leđa, iz podsvesti šapuću Venera i Saturn (Čežnja) i tim šapatima sapliću, usporavaju, koče…

Zato je ovo dan za borbu. Borimo se najpre sa sobom, a onda sa svim ostalim što nam dolazi.

Srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

2 Komentara

  • Jelena

    Čekoh kartu dana za 09.02, užasno teška energija i konfliktna danas. Prolazi polako dan, nadam se da će sutra biti bolje. Hvala vam za karte dana, posebno u korelaciji sa astrološkim aspektima.

    Veliki pozdrav

    • Venera

      kod mene se ta konfliktna i teska energija manifestovala na taj nacin sto celo prepodne nisam imala struju i iz tog razloga nisam ni uspela da postavim karte dana <3