Kaži mi, kaži...

Karte dana – utorak 11.08.2020.

UDOVAC – PORUKA

Hmmmm…….Udovac u mestu čuči, a Poruka trči….Udovac se stisnuo kao petoparac, a Poruka bi sve na široko. Udovca je strah a Poruka strah ne poznaje. Udovac sve šezdeset i dva puta odmeri pre nego što nešto učini (ako učini uopšte) a Poruka je drugačija – daj sad, sve, odmah, kakvo crno razmišljanje – život je prekratak da bismo toliko lupali glavu oko svega!

Al, sa druge strane gledano – Udovac teško da će se olupati jer je previše oprezan – doduše trebaće mu sto godina da stigne do cilja, ali će stići kad tad. A Porukica mučenica će ljosnuti jedno sedamnaest puta, dobiti isto toliko čvoruga i vrlo moguće dići ruke od svega na korak do cilja.

I šta ćemo sad? Da li danas da budemo Udovci ili Poruke? Iskreno, najbolja bi varijanta bila da primenimo oba principa. Dakle, danas ne trči kao ždrebe pred rudu, ali uradi! Odmeri trenutak, odmeri vreme, odmeri svoje snage – a onda kreni u napad. Iskustvo uključi i primeni u svim situacijama danas. Nemoj se zakočiti, ali nemoj ni glavom o zid! Korak po korak, sigurno i uporno.

Danas imamo dobar osećaj u vezi situacija koje su nam bitne, ali taj osećaj ne smemo samo ostaviti da stoji, ne – trebamo se pokrenuti.

Generalno gledano, današnji dan itekako može doneti da je početni momenat u bilo kojoj situaciji spor, blokirajuć, da čak izgleda kao da je rešenje nemoguće. Ipak, nije tako. Karta Poruka pokreće stvari jer to jeste njena priroda.

Danas nam stižu informacije koje dugo čekamo. Danas se papirologija, administrativna i pravna pitanja aktiviraju. Danas se naše raspoloženje popravlja, kako dan bude odmicao. Što više budemo u pokretu, aktivni – osećaćemo se sve bolje.

Budite dobro. Nemojte da vas mrzi, nemojte da strahujete, nemojte blokirati sebe bilo tugom bilo nekim drugim, lošim osećajem. Udahnite duboko, otvorite širom oči, nabacite osmeh na lice…..i zakoračite. Srećni bili!!!!

Voli vas vaša kreni-stani Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3