Kaži mi, kaži...

Priča o dva srca

Skoro sam, landarajući po prodavnicama u potrazi za jednim rođendanskim poklonom, naletela na dva mala srca.

Jedno je bilo apsolutno savršeno, drugo je imalo manu – malu, ali ipak manu. Oba sam kupila i odmah namenila.

Ovo bez mane je otišlo prijateljici, koja je i sama savršeno srce.

Ovo sa manom je otišlo osobi koju volim. Zašto? Pa, zato što ljubav sme i treba da ima mane. Ne postoji savršenstvo, ne postoji ono da se sve uklopi kao ruka u udobnu rukavicu.

Ne čekajte da se sve posloži na svoje mesto, jer verovatno nikada neće. Samo je ljubav važna, koliko god mi mislili da je ona koju osećamo prema drugom biću nesavršena, nemoguća, neostvariva. Koliko god imali svojih sumnji i nedoumica.

A što vam ovo pričam? Pa zato što je cela ova 2020-a godina testiranja ljubavi. Godina nemogućih emocija. Godina u kojoj ćemo mnogo puta doći u situaciju da kažemo ili pomislimo „gotovo je“ ili „nemoguće je“ ili „nema ništa od toga, sada je stvarno kraj“.

Godina u kojoj ćemo i mi i naše emotivne priče biti na velikom ispitu. Neke neće preživeti i preći u 2021-u. Za neke druge – ima šansi. Nekima nije namenjeno da prođu dalje, neke se mogu spasiti. Ali samo i isključivo ako se na prvo mesto stavi ljubav, prava duboka i suštinska emocija. Sve ostalo će vas saplitati i samo će od snage onoga što istinski osećate zavisiti ishod. Pokušavam da vam objasnim – sada vas neće „spasiti“ obaveza, odgovornost, navika, strah, planovi – sve to je itekako podložno udarcima okolnosti.

Kroz ovu godinu provući će se samo čiste emocije i ništa više. Koliko god da su nesavršene, sa manom, sa preprekama – ali one će proći dalje.

Razlike i mane čine ljubav savršenom. Prepreke joj pomažu da ojača, da se iščisti. Teške okolnosti je bruse do dijamantskog sjaja. Vera i nada je guraju kada poklekne.

Verujte u ljubav.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3