Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 12.08.2020.

NADA – GUBITAK

Danas mu dođe onako neki, muljkav dan – naročito njegov prvi deo. Lepa nam je karta Nada, to stoji svakako – ali ona je bre previše razvodnjena, nežna, pogubljena u nekim svojim mislima, planovima, snovima. Karta Gubitak, koliko god joj ime rogobatno zvučalo, ipak je karta dogovora, susreta, kontakta – možda ti dogovori i nisu baš ono što smo mi očekivali, možda nam ti susreti ne donesu željeno, možda nam kontakti ne ostvare ono čemu se nadamo…..ali ipak se kao nešto dešava.

Neće se ceo dan proći sa glavom u oblacima i pogledom uprtim u daljinu, ko zna gde i ko zna ka čemu, kome.

U suštini, rekla bih da u većem delu dana nemamo pravi motiv da se pokrenemo i uradimo nešto konkretno. Lakše nam je da skliznemo u maštu, u sanjarenje, lakše nam je da se prepustimo da nas talas osećanja nosi….pa gde god da nas odnese.

Ono na šta treba obratiti pažnju jeste da nas ta glava u oblacima ne uvali u problem. Da ne zaboravimo nešto što nam je bitno da uradimo. Da ne napravimo propust ili grešku u poslu. Da ne donosimo zaključke ili bitne odluke jer je veeeeeeeliko pitanje da li smo na pravom putu. Da vodimo računa o novcu jer ga očas posla možemo potrošiti ili izgubiti. Da pazimo u saobraćaju i da gledamo da se ne sapletemo – jer se sa ovom kombinacijom karata prave lepe, duboko plave modrice i nezgodno krckaju zglobovi.

Nekako ćemo poluuspavano proći kroz veći deo ovog dana. Fizički ćemo biti mnogo spremniji i aktivniji u drugom delu ove srede, ali osećajno smo nekako zakucani. Srcem i dušom osećamo teret i verovatno je da će on u većoj ili manjoj meri biti prisutan tokom celog dana. Osećaj nedostajanja i gubitka je tu, u kakvoj god da smo emotivnoj situaciji.

Šta da vam kažem? A ovo nam je, verovali ili ne – još koliko toliko dobra sedmica. Pokušajte da iz ove srede čupate ono što valja, a da ono što pritiska i opterećuje gurate u stranu.

Budite dobro, srećni bili!!!!

Voli vas vaša, sa glavom u oblacima, Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3