Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 18.01.2022.

NEPRIJATELJ – SUDIJA
Vuku se dani, usporenim Merkurom obojeni, punim Mesecom emocijama nabijeni, retrogradnom Venerom punoćom života onemogućeni. Nije zato čudno što je prva karta za danas baš Neprijatelj – karta u simbolici Marsa (daj gas, uradi nešto, pokreni!) ali isto tako i u simbolici Saturna (ukoči, onemogući, otežaj, pritisni).
Ukoliko nas, ljude sa kojima smo u kontaktu i dešavanja posmatramo kroz kartu Neprijatelj – onda je to „blokiranost motora“ jer – u isto vreme se gas i kočnica ne mogu pritisnuti. U stvari, mogu – ali to nikakav rezultat neće doneti. Ostaće samo osećaj unutrašnje napetosti ali isto tako napetosti u kontaktima sa drugima i napetosti u svemu što radimo, što nam se dešava.
Karta Sudija je karta odgovornosti, odluka ali isto tako i karta „na duži rok“. Prva, neprijatna simbolika jeste da nas ovakvo ili slično spoljašnje i unutrašnje stanje čeka i na dalje. To ne, nikako ne znači da ćemo biti u bunaru sve vreme, ne. Verovatno ćemo imati oscilacije – izlaziti na površinu, pa tonuti. Ali, još neko vreme nećemo moći da se stabilizujemo. Koliko je to neko vreme? Pa, računajte da nas verovatno u narednih mesečak dana prate ovakvi osećaji, a da će najkomplikovanije biti u narednih desetak dana.
No, karta Sudije je i karta rešavanja, pa je sigurno da ćemo i danas ali i u narednom periodu ipak uspeti da rešimo mnogo od onoga što nas okupira.
Kada izađu ovakve karte – ako danas dođete u situaciju u kojoj se lomite da li da odreagujete burno ili da zastanete – savet je da birate ovo drugo. Impulsivnost nije preporučljiva jer se lako mogu neki odnosi dovesti u tačku posle koje nema više zareza. Mogu se neke situacije u toj meri pokvariti da će posle biti jako teško da se poprave.
Jasno mi je da smo svi preosetljivi, da je unutrašnji pritisak jak i da je tako lako pretvoriti se u mini burence baruta i eksplodirati. Ali, prisustvo karte Sudija zaista govori o tome da MOŽEMO da pronađemo balans, onaj unutrašnji. Nije lagan zadatak obzirom na okolnosti, ali je moguć. Vi sami najbolje znate šta je za vas ono što vas dovodi u ravnotežu, ono što vas smiruje i opušta. Za nekog je to kupovina, za nekog intenzivan mentalni ili fizički rad, za nekog meditacija, relaksacija, opuštanje, šetnja, razgovori sa osobama koje mu donose dobru energiju, za nekog uvođenje malih promena u svom životnom prostoru ili na sebi.
Šta god čini da se osećate dobro i da otkrivate mir u sebi (a da nije vezano za to da nekog povređujete ili mu saspete sve u lice) – onda to i učinite.
Budite dobro, srećno!!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3