Kaži mi, kaži...

Pun Mesec u znaku Raka – problemi iz prošlosti, preemotivnost

U noći između 17-og i 18-og januara, samo što uđemo u prvi ponoćni sat – imaćemo pun Mesec u Raku, na 28-om stepenu ovog znaka. Mesec će biti u opoziciji sa Suncem i sa Plutonom koji se nalaze u znaku Jarca. Kada god imamo pun Mesec, u kojem god znaku da je – mi imamo kulminaciju dešavanja koja se vezuju za simboliku tog znaka. Rak je znak emocija, porodice, tradicije, privatnosti, korena, sigurnosti (jer najsigurniji smo u svom domu, u zagrljaju roditelja ili voljene osobe, ili dajemo sigurnost svom detetu štiteći ga i braneći). Rak predstavlja poznato tlo, ono što je duboko i suštinski „naše“ – moj dom, moja porodica, moja zemlja, moja tradicija, moji preci, moja intima, moja ušuškanost.

Primećujete i sami da su ovo dani loših komunikacija, zastoja, nerazumevanja, provokacija, komplikacija. Po mnogim pitanjima se osećamo statično i blokirano – guramo, ali se tenzija gomila u nama. I uopšte nije važno za koji segment se ovo kod VAS vezuje – da li za ljubav, za posao i novac, za zdravlje, porodicu, planove ili šta god….Čak i ako ste baš vi osoba koja ne doživljava ništa od ovoga – možete imati pojačan osećaj fizičkog ili mentalnog umora, da vas mrzi da se pokrenete, da niste nešto posebno motivisani ni za šta. Otaljavate – ili pak pokušavate da „kupite“ elan time što ćete trošiti, juriti od jedne zabavne aktivnosti do druge, jesti  – sve u pokušajima da zatrpate te mutne osećaje.

E, onda na sve ovo dobijemo pun Mesec u znaku Raka. Jača potreba da budemo stabilni po bilo kom pitanju – ali te stabilnosti nema. Izmiče nekako ili nam daje samo mrvice. Postajemo jako, jako osetljivi, preemotivni, sve doživljavamo suviše lično, kao da je sve direktan atak na nas. Sve doživljavamo kao provokaciju, kao namerno blokiranje, kao namerno izazivanje loših osećanja kod nas. Dobijamo potrebu da se branimo, iako možda i nismo napadnuti – ali ona gore pomenuta nagomilana tenzija – traži izduvni ventil i izlaz. Zato ćemo biti skloni da odreagujemo na prvu loptu, bez razmišljanja. Da burno „prospemo“ sve ono što NAS pritiska na nekog drugog, na neku situaciju u kojoj smo. Da se oslobodimo tog unutrašnjeg pritiska.

Dalje, ovaj pun Mesec u znaku Raka pojačaće sentimentalnost, emotivnost, povredljivost. Nekome će sitnica biti dovoljna da se isplače za sve pare, neko će se osećati nevoljeno pa će presirati partnera da mu pokaže ljubav, neko će se osećati nesigurno pa će tražiti razloge da ljubomoriše, neko će zbog usamljenosti da se mislima vraća u prošlost i da žali nad njom.

Nije trenutak da se donose bitne odluke po bilo kojim pitanjima, nije momenat da se prave „ratovi“ sa saradnicima, porodicom, partnerom, onima koji su nam srcu bliski. Emocije su prenaglašene, potreba da rešimo i pokrenemo je prenaglašena. Emotivni naboji su mnogo jaki, a mozak, um, naša delanja i komunikacija, postupci – predstavljeni retrogradnim Merkurom – trenutno se ne snalaze najbolje.

Takođe, ovaj retrogradni Merkur doneće izvlačenje priča iz prošlosti na površinu – stari problemi mogu ponovo doći na dnevni red, sa ljudima se možemo „kačiti“ oko prošlosti….

Efekti ovog punog Meseca biće posebno jaki u naredne dve nedelje, ali baš ovi dani – prva polovina ove nedelje biće naglašeno napeti. Da, moguća su „pucanja“ svake vrste – mogu pući odnosi, možemo mi „pući“ reći i ono što mislimo i što ne mislimo….Naročito je na „udaru“ sve ono što dugo traje, dugo se otaljava, dugo vučemo kao balast u svom životu – s jedne strane, bojimo se da napravimo presek a sa druge – ne možemo više da izdržimo.

Po podznacima (ali ovo shvatite vrlo uopšteno jer mi nismo samo naš podznak i samo naš znak već mnogo više od toga) efekti bi trebali da se osete na ovaj način….

OVAN

U fokusu je porodični i poslovni segment. Napetost raste. Snage imate, ali treba imati i mudrosti da se pravi potezi povuku.

BIK

Gomilanje događaja, osećate se napadnuto sa više strana. Napetost oko papiroloških pitanja, dogovora, komunikacije. Planovi su u zastoju.

BLIZANCI

Troškovi i velika borba oko stabilnosti finansijskog segmenta. Kao da se ne snalazite u datim okolnostima, lutate.

RAK

Odnosi svake vrste. Neki od njih su pri kraju i vi to vrlo dobro znate. Od vas zavisi da li ćete na silu gurati dalje ili osloboditi sebe.

LAV

Osećaj izolovanosti. Okrenutost poslu, ali u njemu ne pronalazite ispunjenost i zadovoljstvo, uglavnom je to „moranje“. Moguće teškoće sa zdravljem.

DEVICA

Imate osećaj da dok na jednoj strani dobijate, na drugoj gubite. Potencijalne teškoće u prijateljskim i emotivnim relacijama. Bežite od svega u posao.

VAGA

Osećaj zarobljenosti. U isto vreme rešavate poslovnu i porodičnu, privatnu problematiku – a imate osećaj da se samo vrtite u krug. Nezadovoljstvo.

ŠKORPIJA

Osećaj da nemate kontrolu nad dešavanjima. Sve se odvija kako ono hoće, a ništa po vašim planovima i željama. Što više „gurate“, sporije ide.

STRELAC

Rešavate finansijsku problematiku. Dugovanja i troškovi mogu predstavljati veliko opterećenje. Mogućnosti za kašnjenje novca. Dužnici vas ne zarezuju dva posto.

JARAC

Odnosi i partnerstva – poslovni, emotivni, prijateljski, porodični – ma koji god. Na silu neće ići, niti na silu možete bilo koga zadržati. Ne reagujte ishitreno, sačekajte da se stvari raščiste.

VODOLIJA

Prenapregnutost na dnevnoj bazi, obaveza je previše. Hronični umor i nezadovoljstvo. Mogući problemi u radnom okruženju, ali i sa zdravljem.

RIBE

Emotivne teme i dileme. Moguća je nova emotivna zainteresovanost – ali ne treba se zaletati. Odnosi sa prijateljima dolaze u fokus.

 

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3