Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 19.01.2021.

TUGA – SUDIJA

Karta Tuga pokazuje da ulazimo u ovaj dan sa nečim nakupljenim u sebi. Nagomilanim, neizrečenim, neiskazanim. Nečim što se natovarilo na naša pleća. I uopšte nije bitno šta je to tačno, poenta je da nosimo nešto na duši što nas opterećuje.

Nekog će mučiti ljubav, nekog samoća, nekog osećaj da je zaboravljen i ostavljen od svih, nekog će mučiti finansije, posao, nekog odnosi u porodici ili sa prijateljima, nekog zdravlje ili briga za sebe ili za one koje voli.

Poenta je u tome da je ova karta „zaglavljena“ u onome što je boli i opterećuje. Tako i mi danas možemo biti zaglavljeni u nekom osećanju. U nekoj boli, u nekoj brizi.

Ali, hajmo da pogledamo pažljivije – pored karte Tuga je karta Sudije i gleda u nju. Simbolički – balans, uravnoteženje, pravi put i pravi smer postoji. Postoji podrška. Ovo nije „mekana“ podrška u smislu da vas neko teši ili tapše po ramenu, ovo je podrška u varijanti – Digni se, probudi se, imaš dovoljno snage, imaš moć da promeniš stvari, imaš pravi put. Ne okreći glavu od njega.Suoči se sa svim onim što osećaš i napravi potez. Ne umotavaj se u loša osećanja, u statičnost, u prošlost, u ono što te steže.

Svaka se bol preboli, svaka se briga pre ili kasnije reši. Ne postoje nerešive situacije, postoji samo da li ćemo se suočiti sa njima ili bežati od njih. Danas je dan da se suočimo sami sa sobom, sa svim onim što nas opterećuje i muči. Ali isto tako – danas je dan da pronađemo snagu u sebi i da se pokrenemo. Možda je put do rešenja i ozdravljenja dugačak i ne baš lagan, ali on se otvara pred nama.

Zato danas treba napraviti taj prvi korak. Poći putem harmonije i balansa, prvo u sebi pa onda to preliti na okolnosti i na situacije koje su nam mučne i opterećujuće.

Inače, karta Sudija nosi broj jedan. Nov početak, nova snaga, novi potezi. Novi mi. Vreme je da se pokrenemo, zar ne?

Budite mi dobro, bolje, najbolje! Srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3