Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 21.12.2021.

NEPRILIKA – ČEŽNJA

 

Smejem se jer mi je jedna lepa dama na stori postavljen sinoć u kojem je između ostalog pisalo „potražite miran kutak za sebe“ napisala – A gde je taj miran kutak, zaturio se negde – na šta sam joj ja odgovorila  da miran kutak možemo pronaći u mirnom ćošku neke mirne psihijatrijske klinike

E, pa da….smešno je, ali i nije baš…Dan kao dan – zahtevan i ne baš jednostavan, ali lako bismo ga mi preturili preko glave i sažvakali da on nije samo još jedan u dugačkom nizu dana, nedelja, meseci – koji nas pritiskaju, opterećuju, daju nam sto kila težine i samo prstohvat radosti.

A u ovom utorku najveći rascep je u tome šta želimo a šta dobijamo, čemu se nadamo a šta nas sačekuje.

Gde je karta Neprilika – tu je nemir, poteškoća, zapetljancija, komplikacija. Gde je karta Čežnja – tu je potreba da pronađemo taj „mirni kutak“ za dušu, tu je čekanje na nešto lepo, milo, toplo, jednostavno, nenervirajuće, dobro, bogato, veselo, tu je čežnja i nedostajanje – za prošlim vremenima, za prošlim ljudima, za danima ispunjenim suncem i srećom.

Pa, obzirom na osnovnu simboliku karata, jasno vam je da ovog utorka postoji konflikt između toga šta bismo mi, a šta nam se servira i sačekuje nas. Pa tako danas pred nas mogu da izleću situacije (potpuno je svejedno koji je segment u pitanju) koje nam remete planove, koje nas koče, nerviraju u trenutku, koje nam donose zastoje, razbijaju nam koncentraciju ili nas demotivišu, mogu da nam donesu zabrinutost.

Možemo imati osećaj da što se više nadamo da ćemo nešto obaviti brzo ili što se više nadamo da će sve ići kako treba – sve više se komplikuje. Danas – rastrzanost između želja i mogućnosti, realnosti. Dan koji nam šalje nemire, duševne i fizičke.Osećaj da nam, čak i da se dosta toga i lepog i pozitivnog događa – nešto fali. A to što nam fali jeste mir, onaj pravi mir u duši. Onaj osećaj spokoja. Izmiče nam danas – ali naše je da ka njemu težimo i dalje.

Budite mi dobro, srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3