Kaži mi, kaži...

Retrogradna Venera u Jarcu – vrati mi moje srce/krpice/igracke/pare (nastavi niz u zavisnosti od toga šta hoćeš nazad) :D

 

Venera predstavlja ženske osobe, neudate. Predstavlja sestre, ljubavnice, prijateljice, rođake, ćerke, komšinice, one koje susretnete na dnevnoj bazi – ma svako žensko biće koje je „stasalo“, nabujalo, zaokruglilo se tamo gde treba. Venera predstavlja i ljubav samu ali i potrebu za uživanjem. A ne uživa se samo u emocijama, gnjavljenju sa dragim vam bićem – uživa se i u novcu, jelu, kolačima, kupovini, razbaškarivanju – kad god želiš da u nečemu uživaš znaj da je tu Venera umešala svoje prstiće. Venera predstavlja DAJ MI fazon – daj mi ljubav bre, daj mi emocije, daj mi novac, daj mi da se smejem, jedem, pijem, kupujem, da budem lepa i da se osećam dobro, daaaaaaaaaj miiiiiiiiii!!!!!!! Predstavlja i sve ono što je NA telu i U telu okruglasto, zaobljeno – usne, grudi, guzu, jajnike i matericu, žlezde, bubrege itd….Venera traži „opipljive“ dokaze – brate dragi, to što ti mene voliš a ćutiš i ne pokazuješ mi ni na jedan način, to zaboravi – zagrli me, stisni me, ljubi me da mi se zavrti u glavi, kupi mi poklon, vodi me na kolače…..i sve tako nekako

E pa sad nam je Venera krenula retrogradnim hodom. I da li to samo i isključivo znači da će sada bivši da nam se vraćaju ili da ćemo mi hrliti ka njima? Ma jok. Ih, kad bi sve bilo tako jednostavno.

Može da vam se vrati drugarica sa kojom ste prekinuli komunikaciju. Da ponovo počnete da pričate ili da se susrećete sa rođakom. Možete da iz ormara iskopate neki komad odeće od pre Hrista – nešto što je izašlo iz mode, ali se sada ponovo u modu vraća. Možete da naletite na mamin sako ili haljinu – još kada je ona bila mlada – i da shvatite da imate unikat za koji biste u nekoj modnoj kući platili debelo. Mogu da počnu da vam se jedu kolači i slatkiši koje niste klopali mnogo dugo – oni koji mirišu na tradicionalno ili koji su bili nezaobilazni deo nedeljnog ručka kada ste bili mlađi – lenje pite, ledene kocke, šnenokle, raznorazni patišpanji sa različitim kremovima. A možete odjednom, u sred zime kad mu vreme nije – da shvatite da bez sladoleda ne možete da pregurate dan. Možete da pronađete pare koje ste zaturili u neki budžak. Da ponovo počnete da posećujete kozmetički ili frizerski salon u kojem dugo niste bili. Da se vratite na staru frizuru ili boju kose. Da ponovo počnete da koristite neki preparat za lice, telo. Da se ponovo vratite na liniju od ranije – naročito ako to „vraćanje“ znači da ćete da se zaokruglite. Da ponovo imate problem sa hormonima ili sa kožom. Da ponovo morate da odete kod ginekologa zbog problema koji se ponavljaju. Da ponovo odete da proverite grudi. Da uradite korekcije na usnama, grudima…..Da obnovite poslovnu saradnju. Da vam vrate pare – ili da počnete da podsećate dužnike koji su vas zaboravili. Isto tako – Venera u svom retrogradnom hodu donosi pojačanu sklonost ka uživanjima, neumerenost, ljubavne i ostale prevare, nepoštenje – sve zarad toga da bi se izvukla korist, da li materijalna da li emotivna, da bi se zadovoljila žudnja koja u ovom periodu može biti vrlo pojačana, nekontrolisana. Zarad ispunjenja i ostvarenja žudnji bilo koje vrste, moral i sva pravila se krše. Još milion primera bi se moglo navesti, ali suština je ista – RETROGRADNA VENERA NE ZNAČI SAMO POVRATAK STARIH LJUBAVI.

Da li i toga može biti? Pa ofkors bre. E sad, da li to znači da će vam se javiti ili vratiti baš „onaj neko“ koga ste zacrtali, za kim vaša utroba i srce još duboko talasaju? Ne, ne znači. Može da vam se javi i simpatija iz osnovne škole ili neko sa kim ste bili a najradije biste zaboravili da se taj vaš odnos uopšte desio, ili pak neko kome ste VI opsesija a on vama – jok. Ukoliko vas pak potrefi da sa „onim nekim“ ponovo počnete komunikaciju i ljubavnu priču, onda znajte – dobili ste priliku da u ovom ponovljenom krugu rešite ono što je ostalo nedovršeno, neizrečeno, nejasno. Gde ćete posle, pitanje je. Jer, neki obnovljeni odnosi mogu nastaviti dalje i iskušenje kroz koje su prošli iskoristiti da ojačaju kao par, da se vežu dublje i intenzivnije nego ranije. A drugi? Pa drugi će posle ove zapete staviti tačku. Ovog puta konačnu. „Nema nas više na karti ljubavi“ fazon.

A odnosi koji već traju, kraći i duži, brakovi i veze, tajne i javne? I za njih je ovo vreme preispitivanja, kopanja po emotivnim bunarima, pitanja „da li je ovo ono što ja želim?“, „da li sam istinski srećan/srećna?“, „da li VREDI?“, „da li ima smisla, svrhe?“, „da li uopšte idemo u istom pravcu ili se već odavno odvajamo?“.  Na ta pitanja moraćete sami sebi da date odgovore, niko drugi vam ih ne može dati.  Vreme je i kada se postojeći odnosi mogu suočiti sa ljubavnim prevarama nekog od učesnika ili ponavljanjem situacija koje su ih već ranije dovele do ivice.

Nove emotivne priče započete u ovom periodu imaju simboliku „čudno, neobično, tajno, zbunjujuće, opijeno, zapaljujuće, ekstremno čulno i strasno“, započinju se odnosi koji gaze sve norme, sva pravila, istopolni, sa velikom razlikom u godinama, statusu – bračnom, materijalnom, fizičkom udaljenošću, razlikom u veri, boji kože, uverenjima, karakterima – sve razlike briše emocija koja nadire i od koje je teško, maltene nemoguće pobeći. I ovi odnosi imaju simboliku „prošlost“ – iako su novi učesnici u pitanju, jer u njima učimo iste ljubavne i životne lekcije na kojima smo „pali“ – neko u ovom životu, neko u ranijim. Da, to su te karmičke priče – one koje u svojoj početnoj fazi imaju vatromet, emotivno i strasno ludilo…..ali se brzo, previše brzo zakomplikuju i počinju da nas glockaju iznutra….

U materijalnom smislu ova će Venerina retrogradnost doneti naravno komplikacije po pitanju poslova i novca. Novac će dolaziti ili maltene bez ikakvog vašeg truda – kao da je neko „odgore“ rešio da vas zatrpa parama ili ćete oko njega „ginuti“, prebrojavati se, pokušavati da se izborite sa navalom troškova koja izvire sama od sebe.

I to bi ukratko bilo to. Naravno da će u ovoj svojoj retrogradnosti Venera praviti različite faze – a svaka od tih faza ima svoju simboliku. Pričaćemo o svakoj fazi pojedinačno – kada za to dođe vreme. Do tada, budite vi meni dobro. I znajte – kada je materijalno u pitanju – naravno da je to životni aspekt koji nam je od ogromne važnosti i oko kojeg ćemo se i truditi i nervirati i brinuti….ali kada je emocija u pitanju – tu su naša najveća otežanja i naše najteže lekcije. Ali i one najlepše. Jer, šta je život i sve što imaš – ako ti ljubavi fali?

Voli vas vasa Venera sa papilotnom – mozda uvrnuta, ali jos uvek ne retrogradna 😀 😀 😀 <3 <3 <3