Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 24.11.2020.

NEISKRENOST – MISAO

Znate li onu indijansku pričicu – da u svakom čoveku žive dva vuka…..jedan predstavlja bes, tugu, ljutnju, ljubomoru, pohlepu, samosažaljenje, krivicu, greh, laž…..a drugi predstavlja radost, mir, ljubav, nadu, ljubaznost, saosećajnost, veru, srdačnost, istinu, darežljivost…..i da pobeđuje onaj kojeg „hranimo“???

E ovaj dan vam je takav. Ovaj dan iz nas izvlači na površinu tačno ono što mi suštinski hranimo, tačno ono čemu se okrećemo i čemu dajemo prednost. Ja nisam sklona da kažem da je stopostotno tačna ona „kakve su ti misli, takav ti je život“….ima tu puno varijacija na temu, ali moram da primetim da kako sebi postavimo ovaj utorak, takav će nam on i biti.

Karta Neiskrenost je između ostalog, karta unutrašnjih, dubokih borbi i sukoba. Karta Misao je naravno karta misli, razmišljanja. Zato nas danas nešto kopa iznutra…..Iako postoji mišljenje da je karta Neiskrenost totalno loša i da u njoj ne možemo pronaći ama baš ništa korisno, dobro, pozitivno, ja lično smatram da to nije tako. Jer, zmija na njoj predstavlja sve ono nesvesno, nagonski što pokušava da nas „ujede“ a mačka predstavlja našu sposobnost, lukavstvo, mudrost, okretnost i brzinu da te ujede eskiviramo i pobedimo.

Zato se danas u nama bore crni i beli vuk, zmija i mačka. Zato nas danas mentalni i emotivni deo šalta od plusa u minus i obrnuto. Zato je danas naš izbor da li ćemo tonuti ili isplivati na površinu da duboko udahnemo vazduh.

Ovaj je utorak odličan za duboke unutrašnje uvide, za saznavanje istina, za otkrivanje informacija koje su nam bile sakrivene. Dobar je da počnemo da prikupljamo deliće energije koja nam je rasuta, da se sastavljamo i pokrećemo.

Uopšte nemam nameru da pišem za šta nije dobar. Jer negde duboko, ja verujem da će svako od nas danas uspeti da pobedi sebe i da će moći da se izdigne iz bilo kakve situacije koja dolazi iz okoline ili iz nas samih…..

Hranite ono što je dobro u vama. Hranite nadu, entuzijazam, hranite osmehe, veru i ljubav. Sve ostalo nije vredno truda.

Srećni bili!!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3